İnsan Haklarından Sorumlu Ombudsman Mehmet Elkatmış, İsviçre Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Cezasızlıkla Mücadeleyi Esas Alan Belgesel Gösterisi’ne ve ardından düzenlenen Panele konuşmacı olarak katıldı. Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, “Suç Avcıları” Filminin Yönetmeni Juan Jose Lozano, Baş Araştırmacı Benedict de Moerloose, Doç. Dr. Kerem Altıparmak ve Milliyet Yazarı Gökçer Tahincioğlu da katıldı.

 

Film gösteriminin ardından düzenlenen panelde, Ombudsman Mehmet Elkatmış, devletlerin, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi noktasındaki yükümlülüklerinin çok yönlü olduğunu belirterek, “Devletin önleyici temeldeki tüm gayretlerine ve alınan tüm tedbirlere rağmen bir insan hakkı ihlali söz konusu olduğunda devlet, bu ihlalin sonuçlarını mümkün olan ölçüde ortadan kaldırmakla yükümlüdür” dedi.

 

Cezasızlık ile mücadele kapsamında mevzuata ve uygulamaya ilişkin görüş ve düşünceleri; adli, idari ve politik süreçler açısından meselenin ana hatlarına değinen Elkatmış, panelin sonunda kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.