CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2018-2019 Akademik Yılı Açılış proğramı için gönderilen davetiyede kendisine konuşma hakkı vermeyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı eleştirdi.

CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan,  Plan ve Bütce Komisyonun da, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde yaptığı konuşmasında; Üzülerek söylemek isteğim bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Nevşehirliyim. Nevşehir'de 2 AK Parti 1 de CHP li Milletvekili var. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2018-2019 Akademik Yılı Açılış töreni ile ilgili bana davetiye geldi. Davetiyede gördümki, AK Partili İki Nevşehir Milletvekili arkadaşıma konuşma verilmiş. Ama, CHP Milletvekili olarak benim orada konuşmama Rektör tahammül edememiş... Bende, Kimdir bu rektör neyin nesidir diye bir araştırayım dedim. İlginç bir şey çıktı karşıma... Bu rektör, 2009-2015 tarihleri arasında AKP MKYK üyesi, 2015 Haziran genel seçimlerinde milletvekili seçilmiş biri. Yaptığı eylem kendisinin ne kadar demokrat olduğunu ortaya koyuyor. Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz.Bir CHP Milletvekilinin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi akademik açılış törenlerinde konuşması kime ne gibi zararı olabilir..."

CHP Milletvekili Sarıaslan'ın TBMM Plan ve Bütce Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşmelerine taşıdığı ve Rektör Bağlı'yı eleştirdiği o konuşmasını FİB Haber.Com Videomuzdan izleyebilirsiniz. Yorum sizlerin...