Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 500 kişi, Cumhuriyet Bayramı kutlaması için Nevşehir Merkez Borsa Kavşağı önünden başlayıp Türk Telekom Meydanı önüne kadar Atatürk’ün fotoğrafı eşliğinde yürüdü. Etkinliğe, CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, CHP Merkez İlçe Başkanı , partinin ilçe başkanları ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından andımız okundu.

 “Cumhuriyet için sessiz çığlık yürüyüşü” ne siyasi parti bayrağı ya da STK amblemli bayraklar yer almadı. Sadece Türk Bayrakları ve üzerinde 'Cumhuriyet, barış, özgürlük, demokrasi' yazan pankart taşındı, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganı atıldı.


Etkinlikle bir konuşma yapan CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, ülkenin ve Cumhuriyet’in geldiği noktanın hiç de iç açıcı olmadığını söyledi. Cumhuriyet’in 90 yıllık kazanımlarının bir bir ellerden alındığını kaydeden Değirmenci, “Artık doğru dürüst ne bir hukukumuz var, ne laikliğimiz ne özgürlüğümüz var. Hepsi elimizden alındı. Ama umudumuz var. Bundan sonra daha sık biraraya geleceğiz ve Cumhuriyet’imize sahip çıkacağımızı göstereceğiz” dedi.

İşçilerin sahipsiz ve örgütsüz olduğu için onar, yüzer iş kazalarında kaybedildiğini belirten Değirmenci “Son olarak Karaman’da 18 işçimiz, yoksulumuz yerin altında. Bir umutla bekliyoruz. Kanunlar uygulansın, madenler ölüm ocakları olmaktan kurtulsun. Ama 300 işçimiz madende kaybolduktan sonra güya yeni kanunlar çıkarttık. İşçilere yaşam odası yapmak yerine kendimize Saray yapıyoruz. Bin 100 odalı sarayda oturmak maalesef birilerinin isteği haline geliyor. Oysa sarayın bir odası ile her madene bir tane yaşam odası yapılabilir, işçilerimiz sağ salim çıkabilirdi” diye konuştu.

Cumhuriyet için sessiz çığlık yürüyüşüne katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.