NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünden yapılan açıklamada, naylon faturadan dolayı ceza alan çiftçilerin, üretimlerinin yeniden incelenmek üzere dilekçe verebilecekleri bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Hububat ve Baklagil Prim Desteği Kapsamında desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunduğu halde, meri mevzuat uyarınca desteklemelerden yararlanabilmek için ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin gerçeğe aykırı, usulsüz veya sahte olduğu gerekçesiyle desteklemeden yararlandırılmayanlara veya yararlandıkları destekleme tutarları aynı gerekçe ile bu Kanunun 23 üncü maddesi doğrultusunda geri alınan çiftçilerin 01 Kasım 2013 tarihine kadar İl  Müdürlüğümüze  başvurmaları ve İl  Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemede bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi hâlinde hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacaktır.
 Buna göre; Hububat ve Baklagil Prim Desteği Kapsamında desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunmuş ancak sahte müstahsil kullandığı gerekçesiyle almış olduğu desteği iade etmiş olan veya desteklemenin iadesi ile birlikte 5 yıl ceza almış olan çiftçiler  müracaat edebilecektir. Müracaatlar matbu dilekçe ile yapılacaktır. Müracaat yeri: İl Tarım Müdürlüğü Nevşehir. Alınan desteklemenin iadesi ile ilgili 5488 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi uyarınca tahsil edildiğine, vergi dairesine yatırıldığına dair belgenin, (makbuzun) ibrazı zorunludur. Cezaya konu olan yılda yaptığınız üretimle alakalı Varsa, kantar fişleri, senetler, kayıtlar, sözleşmeler, makbuzlar, kamu kurum veya kuruluşları tarafından tanzim edilen belgeler ve buna benzer diğer bilgi ve belgeler eklenecektir. 5488 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi uyarınca ceza almış ve idare mahkemesine dava açmış ancak davası neticelenmiş ve davasını kaybetmiş çiftçiler kapsam dışındadırlar, müracaat edemezler. Davası devam eden çiftçiler,  açtıkları davalardan feragat etmek şartıyla bu madde hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunabilir. Ancak davalı idareden yargılama gideri, vekâlet ücreti, tazminat, ek ödeme, faiz, pul masrafı talep edilemez. Mahkemeden 5488 sayılı Kanunun Geçici 3 üncü maddesi uyarınca davadan feragat ettiğine dair belge getirilecek” bilgisi verildi.