NEVBİAD ile imzalanan İşbirliği protokolü kasamında Nevşehir’e gelen Çin Heyeti Kapadokya Bölgesini Gezdi.

İstanbul'daki NEVBİAD Derneği ile Çinli İşadamları Derneği’nin işbirliğinde Nevşehir'e gelen Çinli işadamları karşılıklı yatırımların artırılması, Çin'den Kapadokya'ya daha fazla turist çekilmesi ve ortak kültürel, turistik ekonomik faaliyet düzenlemek amacıyla protokol anlaşması imzalamasının ardından Köpadokya bölgesine gezi düzelendiler.

Çinli iş adamları heyeti ilk defa geldikleri Kapadokya bölgesinin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerine hayran kaldıklarını söyledi.

NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Çinli iş adamları ile birlikte Kapadokya Bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Dünyanın en gözde sıcak hava balonu rotalarından biri olan Kapadokya’ yı gökyüzünden keşfeden Çinli heyet daha sonra Uçhisar, Göreme, Ürgüp'ü doyasıya gezip Avanos'ta çanak yapılar. Çin heyeti misafirperverliğinden dolayı Kazım Tekin’e teşekkür etti.

Çinli Yatırımcıların Gözü Kapadokya'da... 

NEVBİAD heyeti ile Kapadokya Bölgemize gelen Çinli iş adamları heyeti Nevşehir'e yatırım yapmak, bu bölgede ekonomik ve ticari faaliyet göstermek ve Nevşehir'den bazı ürünleri ithal etmek için harekete geçti. Çin heyeti Nevşehir ve Kapadokya bölgesinde gezi ve incelemelerde bulunarak bu konuda ciddi araştırmalar içerisndeler. Tarım, Turizm ve inşaat sektörleri bu manada en önde geliyor...

NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin imza altına alınan protokol ile amaçlarının, "Çinli yatırımcıların Nevşehir'e daha fazla yatırım yapmasını sağlamak ve Kapadokya'ya daha fazla Çinli turist gelmesini sağlamak" olduğunu söyledi. İşbiliği protokolünün hayırlı olması dileğinde bulunan Tekin, bu protokolden sonra Kapadokya'ya Çinli turist sayısının artacağını ve Çinli yatırımlarınında hızlanacağına olan inançlarının tam olduğunu bildirdi.