"Sadece teknoloji alanında değil her alanda işbirliğimiz son derece iyi gelişiyor. Teknoloji alanında özellikle uzay çalışmaları alanında iyi bir işbirliğimiz var. Türkiye'nin kendisinin ürettiği ilk uydu Çin tarafından başarılı bir şekilde fırlatıldı. Hızlı tren konusundaki iş birliğimiz de hızlı bir şekilde devam etmekte, 2 ülkenin şirketlerinin konsorsiyumu ile Ankara- İstanbul hızlı tren projesinin inşaatı başarılı bir şekilde devam ediyor."

 

Telekomünikasyon alanında da Çin şirketlerinin Türkiye'deki operatör şirketlerinin hem ekipmanlarını hem de hizmetlerini temin ettiğini kaydeden Xiaosheng, enerji alanındaki işbirliğinin ise çok iyi şekilde devam ettiğini ifade etti.

 

Yeni dönemde de özellikle Türkiye'ye yapılması planlanan nükleer santrallere Çinli şirketlerin talip olduğunu belirten Xiaosheng, "Nükleer, güneş ve rüzgar enerjisi alanındaki işbirliği konusunda ya adım atılmıştır ya da adım atılacaktır. Müzakerelerimiz çok iyi devam ediyor. Kısacası Çin ve Türkiye işbirliği, gün geçtikçe gelişiyor" diye konuştu.

 

Vali Savaş da Çin ile Nevşehir'deki sanayicilerin ve turizmcilerin iyi ilişkiler içinde olduğunu, her geçen gün ticari alanda yeni bağlantıların kurulduğunu söyledi.