Nevşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Demir, yeni yasal düzenlemelerle zorunlu eğitim kapsamına alınan Çıraklık eğitimindeki güzel gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Demir,  “Esnaf ve sanatkarlarımız, mesleki devamlılıkları için artık kolaylıkla çırak bulabilecek ve onlara mesleklerini öğretme imkanı sağlanacak. Çırak öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda güvenilir ortamlarda iş imkanına kavuşması sağlanacak.
Çırak öğrencilerimize, asgari ücretin yüzde otuzundan az olmamak kaydıyla ücret ödenecek. Meslek öğrenmeleri teşvik edilecek. Çırak öğrencilerimize ödenecek ücretin üçte ikisini(390 TL’nin 260 TL si)devletimiz karşılayacak, böylece esnaf ve sanatkarların yükü hafifletilecek.
Çırak öğrencilerimizin mezun olduktan sonra ustalık ve iş yeri açma belgesi alacak ve isterlerse iş yerini açarak hayallerini gerçekleştirebileceklerdir. Çırak öğrencilerimizin isterlerse fark derslerini tamamlayarak meslek lisesi diploması alabilecek, üniversite sınavlarına girebileceklerdir. Kayıtlarımız halen devam etmektedir. Detaylı bilgi için tüm ortaokul mezunu öğrencilerimizi merkezimize bekliyoruz” dedi.