Uzun yıllardır küçük yaşta ve zorla evlilikler sorunu hakkında çalışmalar yapan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, İç Anadolu Bölgesi için özel olarak hazırladığı “Çocuk Gelinlere Hayır” sergisini Kırşehir ve Konya'dan sonra   10 Ocak tarihinde Nevşehir'de açıyor. Uçan Süpürge'nin erken yaşta ve zorla evlilikler sorununa dikkat çekmek için hazırladığı "Çocuk Gelinlere Hayır" gezici sergisi 10-18 Ocak tarihleri arasında Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde olacak.

 

Uçan Süpürge’nin yıllardır çocuk gelinler sorununa dikkat çektiği ve toplumun her kesiminde farkındalık yarattığı çalışmaların yansımaları ilk kez bu sergide bir araya geliyor.

Saha araştırmalarından fotoğraflara çocuk gelinlerin hikayeleri, tanıklıklar, deneyimler, uzman görüşleri ve bilimsel gerçeklerin eşlik edeceği sergide ayrıca, Uçan Süpürge’nin çocuk yaşta evliliklerle ilgili çektiği kısa film ve belgeseller de gösteriliyor.

Ankara’dan Uçan Süpürge ekibinin katılımıyla, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından açılacak olan sergiye tüm Nevşehir halkı davetli.

 

Çocuk Gelinlere Hayır Sergisi Açılış Kokteyli:

 

10 Ocak Cuma

Saat: 15.00, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi