Çok Şükür Beklediğimiz Gün Geldi.

Onbir ayın sultanı, günahkârların sebeb-i gufranı Evveli Rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı olan RAMAZAN ayına sağ ve salim olarak bir kez daha kavuşmuş bulunuyoruz.

İnanıyorum ki tüm din kardeşlerimiz bu manevi iklimden en iyi şekilde istifade edecektir.

Zira: Ramazan Cennet kapılarının açıldığı, Cehennem kapılarının kapandığı, şeytanın zincire vurulduğu müstesna bir aydır.

Allah için tutulan oruçlar, verilen zekâtlar, sadakalar, yapılan bağışlar, hayırlar, hasenatlar Cennet kapılarını aralar.

Oruçlunun dövene elsiz, sövene dilsiz olması, orucun kötülüklere kalkan olması nedeniyle ve günah yollarının tıkanması ile cehennem kapıları kapanır.

Bu Ramazan mutlaka Oruçlar tutacağız, namazlar kılacağız, teravihler kılacağız, sahurlar, iftarlar yapacağız.

Ama bir şeyin üzerinde daha fazla duracağız. İnfak, yardım, yardımlaşama, selamlaşma, ziyaretleşme, dertleşme, bir garibin elinden tutma, bir hastayı ziyaret etme, bir yaşlının elini öpme…

“Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganımız olacak. Ama slogan olarak kalmayacak.

“Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” buyuran Efendimize layık olmak için söylemden eyleme geçilecek.

Malı olan malı ile infak, zekât ve sadaka ile orucunu kemale erdirecek. Malı olmayan canı ile ihtiyaç sahiplerinin elinden tutacak, ihtiyacını giderecek.

Yani bu Ramazan kimse yalnız kalmayacak. Öksüzler, yetimler, hastalar, yaşlılar, engelliler hep gülecek, herkes gülecek.

Böylelikle oruçla ruhlarımız kirlerinden, zekâtla mallarımız paslarından arınmış olacak. Bencillik ve egoizmin zincirleri kırılacak; kardeşliğin, paylaşmanın, yardımlaşmanın ferdi ve toplumsal huzuru yaşanacak.

İftarda Zengin-Fakir buluşacak, Amir-Memur kaynaşacak ve herkes Allah’ın eşit kulları olduğunun farkına varacak ve böyle bir dine mensup olduğu için, Allah’ın böyle bir ayı ikram ettiği için, herkes bir kez daha şükredecek. Her zamanın Ramazan gibi olması için dua edecek.

Gelin bu Ramazan Kimse Yalnız Kalmasın, yalnızlık hissetmesin.

Gelin Camileri şenlendirelim bu Ramazan dolup dolup taşsın, Gündüzün uzunluğu Gecenin kısalığı, havanın sıcaklığı hiçbirimizi aldatmasın. Zira cehennem ateşi daha sıcaktır.

Mukabeleleri kaçırmayalım.

Teravihleri kaçırmayalım.

Gelin bu Ramazan cami dışında teravih kılarak Allah’ın evleri camileri boynu bükük bırakmayalım.

Orucu tutmamak, camiye gelmemek, teravihi kılmamak için bahane üretmeyelim, bahane aramayalım. Tam tersine tutmak için zorlayalım. Camiye gelmek için, teravihleri tam kılmak için gayret edelim ve Ramazan’ın sonunda karlı çıkan biz olalım.

Kazanan biz olalım,

Cehennemden azad olanlardan olalım,  

Cenneti hak edenlerden olalım,

Bayramda cennetlik olmanın bayramını yapanlardan olalım.” dedi.

 

 Yakup ÖZTÜRK

            Nevşehir İl Müftüsü