Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan dolayısıyla Cenk Yakın Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Nevşehirli Fatih Mintaş’a Cumhurbaşkanlığı koltuğunu teslim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı kısa konuşmada istikbal ve istiklal mücadelesinde çocukların çok önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, "Sizler, milletlerin âdeta dinamik gücü olan insanı teşkil ediyorsunuz. Dünyada genç nüfus itibarıyla ağırlıklı bir genç nüfusa sahip olma adayı olan Türkiye'nin, sizler şu anda örneklerisiniz. Bundan sonraki süreçte hedefimiz nitelikli insanı yetiştirmek ve bu nitelikli insan yetiştirmede sizler, bizim adaylarımızsınız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, misafir ettiği çocukların gözlerindeki pırıltı ve özgüvenin kendilerine de güven aşıladığını ve geleceğe olan umutlarını arttırdığını ifade ederek “Başarınız, bizim için başarı olacaktır. Bundan dolayı size çok inanıyoruz, güveniyoruz ve başarılarınızla övüneceğiz. Bunu kesinlikle bilmenizi istiyorum” dedi.

23 Nisan dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı makamına oturan öğrenci Fatih Mintaş günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; "Fatih Başkan, memleket neresi diye sordu?" 

Fatih Mintaş: "- Nevşehirliyim. Babam da annem de aynı köyden."

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "-Kapadokya'ya da gidiyorsunuz o zaman..."

Fatih Mintaş: - Evet gidiyorum hep fotoğraflarım var oralardan... Peribacaları, ıhlara vadisi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Nevşehir çok güzel bir yer. Kapadokya ona keza çok güzel...

Fatih Mintaş: "Evet. Herkese tavsiye ederim oraları görmeye..."