Konuya ilişkin Nevşehir in İnternet Haber Sitesi www.fibhaber.com a açıklamalarda bulunan Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Sulusaray kasabamızın meşhur sütle odun ateşinde kavrulan kabak çekirdeğinin bölgeye gelen misafirlere kuru yemiş olarak sunulduğunu, bunun yöre has bir lezzet olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz kasabamızda özel kurulan fırınlarda kavrulan Sulusaray kabak çekirdeği lezzetinin hiçbir yerde olmadığını iddia etti.
 
Sulusaray bölgesinde yetiştirilen kabak çekirdeğinin kalitesiyle Türkiye'de birinci sırada olduğunu savunan Başkan Yılmaz, kaliteli ve özel çekirdekleriyle anılan Sulusaray'ımızın üretimde söz sahibi olmasını, daha fazla tanıtılmasını hedeflediklerini söyledi.

 Erdoğan ve Davutoğlu'na Sulusaray Pekmezi
 
Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz,  bu hedef doğrultusunda, Kabak Çekirdeğimiz başta olmak üzere,Sulusaray'ın Kuru üzüm ve Pekmez'inide en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Sulusaray kasabamıza ait Kabak çekirdeği, Kuru üzüm ve Pekmezlerimizden oluşan paketleri Belediyemiz logolu özel çantalarıyla tanıtım amaçlı olarak Başta TBMM de bulunan 81 ilin Milletvekilleri ve Bakanlarımıza tadımlık olarak gönderiyoruz dedi. Başkan Yılmaz ayrıca Sulusaray kasabamızla özleşen Kabak Çekirdeği ,Pekmez ve Kuru üzüm paketlerimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımımz Sayın Ahmet Davutoğlu'na da göndereceklerini ifade etti.