T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Doğuş Grubu iş birliği ile hayata geçirilen ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Nevşehir Üniversitesi ev sahipliğinde Nevşehir’de konser verdi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen konsere; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Dursun Ertuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Ceylan, üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve Nevşehir halkının yoğun katılımı oldu.  

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra ekibi ve gecede sahne alan dünyaca ünlü Solist İdil Biret,  dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Konser sonunda Solist İdil Biret ve Şef Rengim Gökmen ile orkestra ekibini tebrik ederek teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasını daha önce de defalarca dinleme şansı buldum. Bugün ise Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Doğuş Grubu ana sponsorluğunda sahne alarak bizlere unutulmaz bir gece yaşatan orkestra ekibine ve solist İdil Biret’e şahsım ve katılımcılar adına çok teşekkür ediyorum. Kendilerini Nevşehir halkı da yakından görme ve dinleme fırsatı buldular. İnşallah üniversitemiz içerisinde yapımı devam eden ve önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan kongre merkezimizin açılışını da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasıyla gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Konser,  Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın Solist İdil Biret’e, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın ise sahne alan ekip adına Şef Rengim Gökmen’e teşekkür ederek çiçek ve plaket takdimi ile son buldu.