29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Nevşehir Gazi Stadyumu'nda düzenlenen törende büyük bir coşku ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Türk Bayrağımızın gönlere çekilmesiyle başladı.
Tören de Vali AKTAŞ ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER'in halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti.
Konuşmaların ardından
 tören geçişi, öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi, şiirlerin okunması, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma At-Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığında (JAKEM) iz takip, devriye, bomba arama, arama ve kurtarma konusunda eğitimli köpeklerin gösterisi, Atletizm yarışmaları ile devam etti.
           Tören, Vali AKTAŞ ve Protokol üyeleri tarafından çeşitli branşlar da dereceye giren sporculara madalyaların verilmesi ile sona erdi.

EĞİTİMLİ KÖPEKLERİN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

 
Törende daha sonra öğrenciler şiirler okudu.Cumhuriyet Ortaokulu ve Özel Altınyıldız Koleji öğrencileri Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından  Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Nevşehir  Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, doğal afette canlı arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama,  keşif ve özel operasyon konularında eğitilen Alman, Hollanda ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi.
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri  kapsamında   düzenlenen  çeşitli spor branşlarında düzenlenen sportif yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver , Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşad Şahin ile şehit aileleri tarafından törenle verildi.