Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Dr. Yener Tekeli,Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri ve 2 yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu.   

"Nevşehirli Milletvekili Aday Adayından Cumhuriyet Gazetesi'ne Suç Duyurusu..."

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Dr. Yener Tekeli,Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri ve 2 yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Dr. Yener Tekeli, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo'nun karikatürünü yayınlamasına tepki göstererek, gazetenin yöneticileri ve 2 yazarı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Tekeli, Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com a yapmış olduğu yazılı açıklamada, 14 Ocak 2015 tarihi Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köse yazısında, Hz. Muhammed'e yönelik karikatür yayınlayan 2 köşe yazarı hakkında bugün suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Bugün itibariyle Cumhuriyet Gazetesi Köşe yazarları Cyda KARAn ve Hikmet ÇETİNKAYA hakkında köşelerinde yayınladıkları sözde HZ. Muhammet jarikatürlerinden dolayı halkı kin ve tahrike sevk etmek, İslam peygambeine hakaret ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundum. 

Saygılarımla


Y. Doç. Dr. Yener TEKELİ

Ak Parti Nevşehir MV A. Adayı


-- 

Dr. Yener TEKELİ

M.K.Ü. Fen Edb. Fak. Kimya Bl.

Antakya / HATAY

Açıklamanın ardından Tekeli, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılamak" suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

                             HATAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

İHBARDA BULUNAN : Yener TEKELİ (63301141346, M.K.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Tayfur Sökmen Kampüsü, Antakya HATAY, 05053400571)
SANIK : Ceyda KARAN ve Hikmet ÇETİNKAYA (Cumhuriyet Ankara Büro: Ahmet Rasim Sok. No: 14, 06550 Çankaya / Ankara 
SUÇ TARİHİ : 14/01/2015
 
İHBAR KONUSU : Yayın yoluyla halkı tahrik ve halkın din ve inanışlarına hakaret.

İZAHI :
1- Bilindiği üzere 07/01/2015 tarihinde Fransa Paris'te "Charlie Hebdo Saldırısı' olarak tarihe geçen bir olay gerçekleşmiştir. Bu saldırının sonuçlarının kimler tarafından ne amaçla yapıldığının tartışılması bir yana görünen nedeni ve İslam dinine inanan bizlerin peygamberi Hz Muhammed (S.A.V)  efendimize karikatürler yoluyla yapılan haysiyetsiz saldırının oluşturduğu vahim sonuç ortadadır.
Böylesi vahim sonuçlar doğuran fikir ve basın özgürlüğü maskeli bir olayın tekrarı da ülkemizde yayınlanan Cumhuriyet Gazetesi tarafında  14/01/2015 tarihli sayısında ve internet sayfalarında yayınlanmak suretiyle yapılmıştır. Gazetenin köşe yazarları Ceyda KARAN ve Hikmet ÇETİNKAYA tüm dünya müslümanlarının tepkisini çeken ve İslam dinine inananların peygamberi Hz Muhammed (S.A.V)  efendimize hakaret içeren karikatürleri köşelerinde yayınlayarak Türk Ceza Kanununun 216/1 ve 216/3 maddelerinde tanımlanan suçu işlemişlerdir.

İlgili TCK maddesinde:
MADDE 216. - (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır
 MADDE 216. - (3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Maddenin 1. fıkrasında tanımlanan şekliyle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike ortaya çıkmıştır. Zira bu yayının verdiği öfke ile insanlar  Cumhuriyet Gazetesi önüne toplanmış ve çeşitli alanlarda gösteri çağrıları yapılmış, güvenlik güçleri tarafından gazetenin Ankara ve İstanbul büroları etrafında geniş güvenlik tedbirleri alınmasına sebep verilmiştir. Ayrıca bu öfke sosyal medyaya da taşınmıştır. 
BAsın yoluyla insanların kutsallarına hakaret eden ve bu şekilde halkı kin ve nefrete, düşmanlığa tahrik eden yukarıda ismi yazılı kişilerden şikayetçiyim ve ilgili şahısların cezalandırılması için tarafınıza başvurma zorunluluğu hasıl olmuştur.

İSTEM : Yukarda açıklanan nedenlerle şüphelilerin işlemiş oldukları suç nedeniyle cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını saygıyla talep ederim.



          Yener TEKELİ
Deliller: 
1-ilgili köşe yazıları: 
 http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/184501/Engizisyon_Tehlikesi.html#
 http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/184479/Charlie_Hebdo....html#

Dr. Yener TEKELİ Kimdir ?
01 Ekim 1973 yılında Nevşehir Gülşehir’in Abuuşağı kasabasında dünyaya geldim. İlk orta ve Lise eğitimimi Aksaray Ortaköy’de yaptım. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünü lazandım 1996 yılında mezun oldum Aynı yıl Konya Kulu ilçesinde öğretmenlik mesleğine başladım. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünde Araştırma görevlisi olarak çalıştım. Yüksek lisans ve doktora eğitimimi 2008 yılında tamamladım. 2009 yılı Mayıs ayından itibaren Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümü Biyokimya Anabilim Dalında Y. Doç. Dr. ünvanı ile öğretim üyeliğine atandım. Halen aynı görevi yürütmekteyim. Ahmet Can ve Yusuf Yiğit isimli İki erkek evladım var.