D-8 Sivil Havacılık Çalışma Grubu Genel Müdürler ve Uzmanlar 10.toplantısı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Nevşehir Avanos ilçesinde düzenlendi.

Sivil havacılık alanındaki ilişkileri geliştirmek üzere D-8 ülkeleri sivil havacılık otoriteleri buluşarak toplantı, aynı zamanda üye ülkelerin sivil havacılık endüstrisi, sektör yönetici ve temsilcilerini de ağırlandı.

Sivil havacılık alanında tesis edilecek işbirliğinin yanı sıra ülkemizin tanıtımına ve turizm sektörüne de katkı sağlayacağı düşünülen D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık toplantısına üye ülkeler Türkiye,Nijerya, İran, Pakistan, Mısır, Bangladeş, Malezya ve Endonezya temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptı. Ekşi konuşmasında toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek. Ülke turizmine katkı sağlayacak bir toplantı olarak nitelendirdi. Toplantıda D-8 Genel Sekreteri Dr. Sayed Ali Mohammed Mousani ve Nijerya Sivil Havacılık Bakanı Hadi Sirika da birer konuşma yaptılar. Avanos Hilton Otelde düzenlenen toplantıya Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley’in yanı sıra üye ülke Sivil Havacılık Genel müdürleri üye ülkelerden 45 delege ve 60 sivil havacılık temsilcisi katıldı.


D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu Toplantısı Avanos’ta Düzenlendi
D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu Toplantısı Avanos’ta Düzenlendi