Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Damla Projesi” kapsamında 100 öğrenci, Nevşehir'in Çardak köyüne çeşitli ziyaretlerde bulunarak, yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı buldu.

Çardak Köyü Muhtarı Adem Özer FİB Haber merkezine yaptığı açıklamasında; "Çardak Köyü Muhtarligımız tarafından Bugün DAMLA projesi Kapsamında Farklı illerden Gelen Yüz Öğrenciye Kahvaltı ikram etti ve köyümüz Tarihi Ve kültürel yerlerini Gezdirildi" dedi.

Muhtar Özer, Farkli illerden Gelen Misafirlererimizi en iyi Şekilde Ağırladık köyümüz Tarihi ve küLtürler Yerlerini Gezdik..! Köyümüz Tanıtma Fırsatı Bulduk.!
Köyümüz Kadinlarinin Hazırladığı Doğal ve Yerli Yiyeceklerle Enfes Kahvaltı ikram ettik. .!! Emeği Geçen Ve Bizleri Ziyaret Eden öğrencilerimize Çok Teşekkür Ederiz  dedi.


MİSAFİRPERVERLİĞE HAYRAN KALDILAR.

Öğrenciler grup halinde aile ziyaretleri gerçekleştirdiler. Uzun uzun sohbet eden öğrenciler, her ailenin çocuklarına hediye veridiler. Aile ziyaretleri kapsamında gençler Çardak köyü camiini ziyaret etti. Damla projesi öğrencileri Çardak köyü muhtarı ve köy sakinlerinden gördükleri misafirperverliğe hayran kaldı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla projesi gönüllülük esaslı bir çalışmadır.
Proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile ve çocukların hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır.
Gönüllülük Faaliyetleri
  • Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşlılara ziyaret,
  • Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretleri,
  • İlkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler,
  • Köy okulu ve anaokulu duvarı boyama etkinliği,
  • İşitme/ Görme Engelliler Okulunu ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler,
  • Topladığımız kitaplar ile kütüphane kurulumu,
  • Göçmenlerin eğitim gördüğü okulları ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler,
  • Şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile çevre temizliği,
  • İllerdeki manevi büyüklerin ziyareti,
  • Fidan dikimi,
  • Yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri vb.
Program süresince ulaşım, konaklama ve yemek masrafları proje kapsamında karşılanmaktadır. Program sonunda katılımcı gençlere katılım belgesi verilecektir.
Damla projesinin 2016 yılı yedinci programı 05-9Ağustos 2016 tarihleri arasında kadın katılımcılara yönelik olarak Nevşehir'de gerçekleştirilecektir.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Nevşehir Gençlik Merkezlerince organize edilen  Damla projesi kapsamında İlimizde gönüllü gençlerimiz 5 gün boyunca faaliyetlerde bulunacaklardır.  Proje süresince ilimizde yapılacak faaliyetler şu şekildedir. Alacaşar Köyünde Okul boyama, kütüphane düzenlemesi ve cami ziyareti . Ayrıca Köyde Çeşitli ziyaretlerde bulunulacaktır. Aile ziyaretleri , Çardak Köyünde Kur’an Kursu ziyareti, t
arihi ve kültür yerleri gezildi, Doğal ve yerli yiyecekler yenildi Cami temizliği, İnallı Köyünde Kur’an Kursu ziyareti, Köy mezarlığı ziyareti, Hacıbektaş ilçemizde bulunan Huzurevini ziyaret edilecektir.