DSİ 12.Bölge Müdürlüğüne bağlı 121. Şube müdürlüğü kontrollüğündeki Nevşehir Ürgüp ilçesi Damsa Çayı taşkın koruma kanallarının kazı ve beton işlerine başlandı.
DSİ tarafından yapılan ihaleyi alan Özden AKTUZ İnşaat Mühendislik firmasının yapacağı çalışmalar kapsamında 880 m Dik duvarlı beton kanal yapımı, taban kaplaması 1 adet  (3.00*3.85) 3 gözlü yerinde dökme menfez ve 1750 m Korkuluk demirleri yapılacak.
İlk dik duvarlı beton bloğun kalıp ve betonunu tamamlayan müteahhit firma, bir blokta 150 ton ağırlığında 66 metreküp beton, 6 adet beton mikseri ile taşınarak dere yatağında uygulandığını belirtti.
Sahadaki çalışmaları Meclis Üyesi Süleyman Er ile birlikte yerinde inceleyen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Damsa çayı bizim için önemli bir nokta, heyecanlıyız. DSİ Bölge Müdürlüğümüz ve Şube Müdürlüğümüzün çalışmaları tamamlamasının ardından uzun yıllardır aklımızda olan fakat dere yatağı temizlenmedikçe hayata geçiremediğimiz ve halkımızın ihtiyacı olduğunu bildiğimiz günübirlik rekreasyon alanı haline getireceğimiz Damsa Çayı çevresininde bir çok önemli ve büyük işi vatandaşlarımıza kazandırdığımız gibi Damsa Çayı çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanı projemizi de hayata geçireceğiz. dedi.
Yıldız, "Bisiklet yolları, yürüyüş yolları, günübirlik piknik alanları ve eski mezbahanın yıkılarak alanın rekreasyon projesi çerçevesinde Damsa çayı etrafına katılarak yemyeşil bir doğada vatandaşlarımızın boş vakitlerini geçirmeleri için yapacağımız çalışma ile Ürgüp'ü 2023'e Cumhuriyetimizin 100. yılına hep birlikte hazırlayacağız." dedi.