DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile çalışmaları devam eden kapalı sistem sulama projesi tamamlandığında 11 bin 920 dekar zirai arazi modern sistemle sulanacak.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Nevşehir’de uzun yıllardır kullanılan Ürgüp Damsa Sulamasının Yenileme çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. Yenileme işi kapsamında 11 bin 920 dekar zirai arazi modern sistemle sulanacak ve su kaybı önlenecek. İhaleyi alan HLS İnşaat sahadaki çalışmalarına devam ediyor.

Ürgüp Damsa Sulaması ile Milli Ekonomiye 6 Milyon TL Katkı
DSİ Bölge Müdürlüğü yaptığı yenileme çalışmalarında su kaynaklarının daha verimli ve kontrollü bir şekilde kullanılmasını hedefliyor. Bu kapsamda çalışmaların devam ettiği Ürgüp Damsa Sulaması ile 11 bin 920 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Projede bugüne kadar vana odası binası, cebri boru ve vanalar ile alakalı muhtelif yenilemeler ve yatay sondaj işleri tamamlandı. Boruların geçerek döşenecek olan yol güzergahı da açılan projede 1 metre çapındaki borular kaynak yapılarak döşeniyor. 

Ekonomik Ömrünü Tamamlamış Klasik Sulama Sistemleri Kapalı, Borulu Basınçlı Sisteme Dönüştürülüyor
‘Yenileme Projeleri’ geçmiş yıllarda inşa edilmiş, ekonomik ömrünü tamamlamış klasik sulama sistemlerinin kapalı, borulu basınçlı sisteme dönüştürülmesi için yapılan projeler.

DSİ Genel Müdürlüğü suyun tarlaya ulaşımını sağlamak ve çiftçilerin daha fazla gelir elde etmesi maksadıyla sulama projelerini yenilemeye devam ediyor. Sulama şebekelerinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması, su kaynağının yetersizliği, bakım ve onarım maliyetlerinin fazla oluşu ve işletimde randımansız olması gibi sebeplerle tesislerin bakım, onarım ve yenileme ihtiyacı artış gösteriyor. Bu minvalde 2019 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediğimiz Ürgüp Damsa Sulaması Projesi’nin tamamlanmasıyla ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatlarıyla yılda takriben 6 milyon TL katkı ve 296 kişiye de zirai istihdam alanı sağlamayı planlıyoruz.