Danışmanlarımız Daha Yararlı Olacak

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlhan Temel, 2013 yılında kurumda görevlerine başlayan iş danışmanlarının 2014 yılında daha yararlı çalışmalara imza atacaklarını belirtti.

Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü bünyesinde şu an 14 iş danışmanının görev yaptığı kaydeden İl Müdürü İlhan Temel, yılın ilk altı ayında yaptıkları çalışmalarla Türkiye’de hedefine ulaşan ilk ilin Nevşehir olduğunu ifade ederken, oluşturulan iş danışmanları grubunun 2014 yılında ilimizdeki işsizlere yeni imkanlar sunmak adına daha yararlı çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Temel, “Öncelikle şunu söylemeliyim. Bu iş danışmanlığı kavramı yeni bir hizmet. Ve yararları her geçen gün daha iyi görülüyor. Şu anda kurumumuz bünyesinde faaliyet gösteren eski iş danışmanımız 1.5 Yıldır görev yapıyor. 14 iş danışmanımız var. Yılın ilk altı ayında Türkiye genelinde hedeflerine ulaşan ilk il biz olduk. 6 bin kişiye iş danışmanlığı hizmeti verilmiş durumda. İlimizdeki iş gücü piyasası ile bu arkadaşlarımızı entegre etmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın 2014 yılında ilimiz ekonomisi adına daha yararlı sonuçlar ortaya çıkaracağından da eminiz” dedi.