15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişiminin ardından bu akşam düzenlenen mitinge katılan Nevşehirliler tepkilerini dile getirdiler. 

Dün akşam Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Nevşehirliler sokağa döküldü. Sabahın erken saatlerine kadar nöbet tutan vatandaşlar darbeye tepkilerini gösterdiler.

Atatürk bulvarındaki mitinge katılan çok sayıda vatandaş ellerine ve iş yerine astığı pankartla darbeye tepkisini dile getirdi.

Nevşehir Nar caddesi esnafından darbe girişimi yapmaya çalışanlara "Alçaklar Bu ülke bizim.Meydanı 3-5 çapulcu piçe mi bırakacaktık" şeklinde göndermede bulunurken,  Alanda ellerine ve arçalarına yazdıkları " Fetö'nün itleri bitiremez Türkleri" , Dik Dur Usta Yürüdüğün Yolda Nevşehirliler Seninle"  "Miiletin iradesine darbe vurulamaz DERSİAD" "Bu darbecileri Bu vatan hainlerini idam etmezseniz hakkımız size helal değil" pankartları ile tepkilerini belirttiler.

Nevşehirli vatandaşlar  “Sabaha kadar nöbet tuttuk. Ne kadar Fetöcü varsa ne kadar vatan haini varsa rabbimin gazabı üzerinde olsun.” Öte yandan sabah kalkan vatandaşlar tepkilerini dile getirmek için balkon ve pencerelerine Türk Bayrakları astılar.