Nevşehirli vatandaşlar 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütü darbe kalkışmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan demokrasi nöbetlerinin 21. gününde de meydanlardaydı.
21. gününe giren demokrasi nöbetine katılanlara Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan etli pilav ve ayran, Diriliş meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlara çeşitli dağıtım standlarında dağıtıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından şehitler için dua yapılmasının ardından Ezgi ilahi grubu çeşitli ilahileri seslendirdi.
Nevşehir’deki Demokrasi nöbetinin konuğu ise ’Aşkın Gözyaşları’ kitabı ile tanınan Yazar Sinan Yağmur oldu. Kendine has yorumu ile Mevlana’nın can dostu Şems-i Tebrizi’ den ayrılmasını şiirleştiren Yağmur, duygu dolu mısralarla Nevşehirlilere hitap etti.
Türk Milleti Hem Tarih Yapar, Hem De Tarih Yazar Tek Millettir
Dünyada bazı devletlerin tarih yaptığını, kimi devletlerin tarih yazdığını belirten Yağmur, dünyada hem tarih yapıp hem de tarih yazan tek milletin Türk Milleti olduğunu belirtti. Yağmur, "Devletlerin liderleri vardır çapulcularla gelir, çapulcularla gider. Ama öyle liderler vardır ki milleti ile gelir, milleti ile yaşar. Bizim liderimizde öyle birisi şükürler olsun. Ülkeler vardır yerin üzerindekilerle yaşar, ama biz yerin altındaki o Allah dostu evliya , Enbiyaların duası ile ayakta dururuz.” dedi.
"Kıblemiz Pensilvanya Değil, Beytullah"
Ülkemizde bazı vatan hainlerin 15 Temmuz ‘da gerçekleştirdikleri darbe girişiminin net olarak algılanabilmesi için 1915’de kazanılan Çanakkale Zaferi ile bugüne kadar gelinen sürecin çok iyi muhasebe edilmesinin gerektiğinin altını çizen Yazar Sinan Yağmur, "Döneminin en modern savaş araç ve gereci ile onları kullanabilen askerlere sahip olan İngiltere’nin yaşadığı hezimetten sonra bunun raporunu hazırlanmasını istedi Winston Churchill. Kendisine gelen raporda Türklerin Kuran-ı Kerim’den uzaklaştırılması , manevi bağlarının yok edilmesi ve aile müessesesinin yok edilmesi ile ancak kesin bir yenilgiye uğratılabileceği, bunun dışında ne yapılırsa yapılsın Türklere karşı zafer kazanmanın mümkün olmadığı yönünde değerlendirmelerde bulunmuşlardı. Onun için 15 Temmuz’u değerlendirmek için Çanakkale Zaferi ile günümüze kadar olan bölümdeki gelişmeleri iyi değerlendirmek gerekiyor. Biz Türkiyeyiz ,Allah’ın izniyle de yıkılmayız inşallah. Çünkü bizim kıblemiz Pensilvanya değil, Beytullah’ın bulunduğu Kabe olan bir milletiz.” diye konuştu.
Protokol İlahi Okudu
Yazar Sinan Yağmur daha sonra sahneye Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’i davet etti. Halkı selamlayan protokol üyeleri ile birlikte Sinan Yağmur, Yunus Emre’nin ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi ’ isimli şiirinden derlenen ilahisini hep birlikte okudu.
Daha sonra Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müzik Topluluğu , Şef Mehmet Ekici yönetiminde solist Ersin Tunç kahramanlık türkülerini seslendirdi. Program sonunda 15 Temmuz belgeseli izletildi.