NEVŞEHİRE(MHA) 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla mahallelerde Vatandaşı Sahura uyandıran davulcuya bu yıl ki verilebilecek bahşiş tutarı belirlendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, geçtiğimiz 3 yıl süresince 5+5 olmak üzere toplam 10 TL bahşiş tutarı belirlenen ramazan davulcusuna bu yıl 7.5+7.5 olmak üzere toplam 15 TL ücret verilmesini uygun görüldüğünü söyledi.

Nevşehir İl Merkezinde 18 Mahallede görev yapan ramazan davulcularının büyük bir bölümünün geçimini bu işten kazandığına dikkat çeken Nevşehir Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, “Mahallelerimizde halkımızı sahura uyandıran ramazan davulcularımıza verilebilecek alt sınır ücretin belirlenmesi konusunda tüm mahalle muhtarlarımızla istişarelerde bulunduk. Geçtiğimiz üç yıl süresince 10 TL alt sınır belirlemiştik. Bu yıl 15 TL ücret belirledik. Ramazan ayı süresince iki kez vatandaşın kapısına gelecek olan ramazan davulcusuna tabi ki isteyen daha fazla ücret verebilir ancak davulcunun vatandaştan talep edebileceği ücret 15 TL. Bu konuda ya da mahallesinde görev yapan davulcu ile ilgili herhangibir sorunu bulanan vatandaşlarımızın mahalle muhtarına başvuruda bulunmasını rica ediyoruz” dedi.