Nevşehir Defterdarı  Hatice İşcen Ercoşman  Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Defterdar Hatice Ercoşman beraberinde Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kemal Uygun, Muhasebe Müdürü Hasan Çelik, Personel Müdürü Zeki Dursun, Milli Emlak Müdürü Ahmet Kurşun, Gelir Müdür Vekili Eşref Mutlu, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Muhsin Özkan ile NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Karaca ve NTSO Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan’a Vergi Haftası  etkinliklerini anlattı.

Nevşehir’de mükelleflerle Defterdarlık arasında iletişimin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Defterdar Ercoşman, “ Mükelleflerimizle konuşarak bir  sorun varsa bunu çözmek istiyoruz.  Gelin konuşalım yapabileceğimiz bir şey varsa elimizden geleni yapalım. Devletin bu konuda mevzuatına bakınca cebri takip yolları açık ancak biz bu yollar yerine mükelleflerin yararına olabilecek her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Defterdar Ercoşman, “ Nevşehir’in vergi tahsilatı konusunda 81 ilde 46. Sırada olduğunu  belirterek, “ İl bazında tahsilatımız  yüzde 71  oranında iken bu oran ilçelerle birlikte yüzde 73 lere ulaşıyor.” Şeklinde konuştu.

NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli de  Nevşehir Defterdarlığı’nın mükelleflere yönelik uygulamalarından iş dünyasının memnun olduğunu  dile getirerek, “Defterdarlığımızın uygulamalarından memnunuz.” Dedi. Üyelerimizin kredi kartı ile vergilerini ödemeleri konusunu dile getirerek görüş alışverişinde bulunarak,  Defterdarlığın  vergi haftasını tebrik etti. Ticaret ve Sanayi  odası olarak her türlü etkinlikte Defterdarlığımızın yanında bulunacaklarını dile getirdiler .