Nevşehir Defterdarı Orhan Taş, FİB Haber.Com İnternet gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

Gerçekleşen ziyarette gazetemiz Genel Koordünatörü Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal ile bir süre sohbet eden Defterdar Orhan Taş ayrıca tarım arazilerine başvuru sürelerinin 7 Eylül 2018 'e kadar uzatıldığını yineledi. 

Defterdar Orhan Taş, Hazineye ait tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru süresinin 7 Eylül 2018 tarihine kadar uzatıldığını, hak sahibi olabilmek için son müracaat günü olan 07 Eylül 2018 tarihine kadar, taşınmazın bulunduğu yerdeki Maliye Bakanlığı teşkilatına yazılı müracaat edilmesi gerektiğini bildirdi.
  Defterdar Orhan TAŞ, vatandaşların kanunun sağladığı haklardan yararlanabilmeleri için son müracaat günü olan 07 Eylül 2018 tarihine kadar taşınmazın bulunduğu yerdeki Maliye Bakanlığı teşkilatlarına yazılı müracaat etmeleri gerektiğini tekrar hatırlattı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan İl Defterdarı Taş, ana hedeflerinin kayıtsız mükellef bırakmamak olduğunu belirterek, “Vatandaşımızın bizden ne tür beklentileri var onları öğrenip, o yönde çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bizim asıl amacımız kayıtsız bir tane bile mükellef kalmaması. Defterdarlık olarak bu konu üzerinde yoğunlaşıyoruz. Vergi borcu konusuna geldiğimizde ise, devlet olarak vatandaş ile uzlaşma yoluna gidiyoruz. Bizlerin işi vatandaşa zorluk çıkarmak değil, onlara kolaylık sağlamak. Uzlaşmalar neticesinde birçok dosya ortadan kalkıyor. Böylelikle Hem idarenin üzerindeki yük hafiflemiş oluyor, hem de mükelleflerimiz rahatlamış oluyor. Tabi biz de mükellefe gösterilen kolaylıkla, maliye olarak belli bir parayı gelir olarak kasamıza koyuyoruz” dedi.

Taş; 'Basının önemi yadsınamaz'


Defterdar Taş, basının vatandaş ile devlet arasında köprü görevi kurduğunu söyleyerek, sizler halkı bilgilendirme noktasında üstünüze düşen görevi layıkıyla yapıyorsunuz bu konuda katkılarınız için FİB Haber.Com'a teşekkür ediyorum dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren FİB Haber.Com İnternet gazetemiz Genel Koordünatörü Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal'da Defterdar Orhan Taş'a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Defterdar Taş'ın FİB Haber Ziyaretinde Uzman Hasan Akkaya da Hazır Bulundu.