Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Irmak ile birlikte Derinkuyu Kaymakamı Murat Öztürk’ü makamında ziyaret etti.  
Ziyarette Derinkuyu İlçesi ve Derinkuyu İlçesinin eğitimi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Kaymakam Murat Öztürk’e eğitime sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında  “Okulda Yaşam Ağı” projesi ile ödüle layık görülen Derinkuyu 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nu ziyaret etti.
Demir, proje ile ilgili bilgi aldı. Proje kapsamında oluşturulan alanları gezdi. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’nin geçmişinden güç alarak geleceğine emin adımlarla yürüyen öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve kurumlarımıza olumlu yönde katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek yenilikçi uygulamalar ile 2023 Türkiye vizyonunun gerektirdiği hedeflere ulaşacağımızı belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, çalışmada emeği geçen15 Temmuz Şehitleri İlkokulu öğretmenleri ve okul idarecilerini tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.
Milli Eğitim Müdürü Demir, Derinkuyu İlçesinde ayrıca Derinkuyu Cumhuriyet İlkokulu, Derinkuyu İmam Hatip Ortaokulu, 24 Kasım İlkokulu, Zeliha Ekmekçi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek okul idarecilerinden eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı ve çalışmalarında kolaylıklar diledi. 
Demir okul ziyaretleri sonrasında ise Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma’yı ziyaret ederek burada bir süre sohbet etti. Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma ziyaretlerinden dolayı Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’e teşekkür etti.