Demirbilek, ''Gazeteciler Cemiyet Başkanını Göreve Davet Ediyoruz'''

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek sözde bir gazetecinin çıkıp kadınlara hakaret etmesinden dolayı ''Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti'ni göreve davet etti.

Geçtiğimiz günlerde haber sitemize ve yazarlarımıza karalama kampanyası yapan S.D isimli zevatı Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek tarafından kınandı. Demirbilek, Gazeteciliği, çamur atmak, hakret etmek olarak algılayan edep sınırlarını zorlayan kişilerin bu camiada bulundurulmaması gerekir diye konuştu.

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''2 gün önce, Seçkin Demir isimli gazetecinin, facebook adresi üzerinden ve basın yoluyla bir haber sitesinin kadın yazarlarına yönelik yaptığı hakareti şiddetle kınıyoruz. Bu hakaret sadece sitenin kadın yazarlarına değil, toplumumuzdaki tüm kadınlara yapılmıştır. Hakareti yapan şahıs, kadınlara bakış açısını ve zihniyetini sergilemiştir. Bir haber sitesinde kadın yazar sayısının çok bulunmasını, “eskort reklamı” şeklinde niteleyen son derece ilkel ve çirkin zihin yapısına sahip kişilerin gazetecilik yapabilmesini de şiddetle kınıyoruz. Bu şahit olduğumuz durum, kadına cinsiyetinden dolayı yapılmış ne ilk ne de son hakarettir. Üstelik bir kadının namusuna dil uzatmak hiç kimsenin haddine değildir. Gazeteciliği, çamur atmak, hakaret etmek olarak algılayan, edep sınırlarını zorlayan kişilerin bu camiada barındırılmaması gereklidir. Biz bu konuda Cemiyet başkanından da bir açıklama bekliyoruz.

Söz konusu kişi, basın yoluyla hakarette bulunmanın yanı sıra, kendi facebook adresinde de birçok basın mensubunu ve haber sitesini etiketleyerek bu hakaretlerinin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamıştır. Buradan kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Hakkında tazminat davası açma hazırlığında olduğumuzu da belirtiyoruz.''

                                                                                             Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği

Varan -1