Fetullahçı terör örgütü (FETÖ Paralel Devlet Yapılanması/PDY)’na mensupları tarafından 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Nevşehir’de Diriliş Meydanı’nda toplanan vatandaşların demokrasi nöbeti 22. gününe girdi.
Binlerce vatandaş, ellerindeki Türk Bayrakları ile Diriliş Meydanı’nı donatırken, seslendirilen türkü ve marşlar eşliğinde , her türlü terör örgütünün sinsi planlarına karşı Türk Milleti’nin birliği ve beraberliği için mücadeleye devam edileceği mesajı verdi.
Nöbet Sofrası Uygulaması Sürüyor
Diriliş Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbeti tutan Nevşehirliler için Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından Nöbet sofrası kurularak vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıtımı yapıldı. Bu arada çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından da vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuluyor.
İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan bugünkü demokrasi nöbetinde vatandaşlar tüm şehitlerimiz için Fatiha okudular.
Afganistan’dan gelen Vasıf Magdudi’nin Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam eden demokrasi nöbetinde daha sonra Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı, kahramanlık marşları ile vatandaşları adeta coşturdu.
Şehitlerimiz Artık Cadde ve Parklarda Yaşıyor
Daha sonra platformda kürsüye çıkan Nevşehir Belediyesi, bugün toplanan Nevşehir Belediye Meclisi tarafından da oy birliği ile karara bağlanan şehitlerimizin isimlerinin cadde ve parklara verilmesi nedeniyle Nevşehir Belediye Meclisi üyelerinin tamamını sahneye davet etti.
Belediye Başkanı Ünver, bu vatan için canını hiç çekinmeden veren aziz şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması adına bir süre önce bir çalışma başlattıklarını hatırlattı. Diriliş Meydanı’ nda söz konusu şehitlerimizin isimlerinin cadde ve parklarda yaşatılması kararını önce , binlerce vatandaşın onayına sunduklarını, halkın bu yöndeki kararı onaylamasının ardından konunun Nevşehir Belediye Meclisi’ne bir müzekkere olarak yazılarak görüşülmesinin karar altına alındığını vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “ Bugün Ağustos ayı olağan meclis toplantımız vardı. Tüm arkadaşlarımız oy birliği ile şehrimiz merkezinde darbe ve darbecilerin isimlerinin silinmesi adına Ragıp Üner Mahallesi’nin ismini 15 Temmuz Mahallesi, Yeni Mahalledeki Ragıp Üner Caddesi’nin isminin de İstiklâl Caddesi olarak değiştirilmesini oy birliği ile kararlaştırdı. Ayrıca Belediye Meclisimizin değerli üyeleri, 11 mahallemizde bulunan toplam 20 parkın isimlerinin tamamını şehit asker, polis ve sivil şehitlerimizin isminin verilmesini oy birliği ile kabul etmişlerdir. Arkadaşlarımızı aldıkları bu karardan dolayı tebrik ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Alınan bu kararın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ”dedi.
Protokol Dombra Şarkısı Eşliğinde Halkı Selamladı
Kayseri’den gelen Grup Nağmehan’ın seslendirdiği kahramanlık türkülerinin yer aldığı dinletinin ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, İl AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, ünlü sanatçı Uğur Işılak tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yapılan Dombra şarkısı eşliğinde Diriliş Meydanı’nda Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşları selamladı.
Demokrasi ve Şehitler Mitingine Tüm Halkımız Davetli
Öte yandan 7 Ağustos Pazar günü Diriliş Meydanı’nda ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingi düzenlenecek.
Tüm halkımızın katılımının beklendiği ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingi için şehir merkezinin yanı sıra bağlı köy ve beldelerle Nevşehir’in 7 ilçesi,bağlı belde ve köylerinden binlerce vatandaşın katılımı bekleniyor.
Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek miting ile aynı anda başlaması planlanan Demokrasi ve Şehitler mitingi , 7 Ağustos 2016 Pazar günü saat 17.00’ de Diriliş Meydanı’nda gerçekleştirilecek.