Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Demokratikleşme Paketi kapsamında NevşehirÜniversitesi'nin adının 'Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi' ve Siirt'inAydınlar ilçesinin adının 'Tillo' olarak değiştirilmesini öngören kanun teklifine hükümet olarak olumlu baktıklarını söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk veEbubekir Gizligider ile Ak Parti Siirt Milletvekilleri Osman Ören ve Afif Demirkıran'ın imzasıyla Tbmm Başkanlığı'na sunulan "Bir Üniversite Adı ile Bir İlçe Adının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi"nin görüşmelerine, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda başlandı. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıda katıldı.

AK Partili Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider kanun teklifi üzerine söz alarak görüşlerini dile getirdi.

Hükümet adına bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NevşehirÜniversitesi hakkında bilgi verdi. Nevşehir Üniversitesi'nin Avrupa'da tanınma konusunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Bakan Avcı, "İsim değişikli konusuna hükümet olarak olumlu bakıyoruz. İmla konusunda başka arkadaşlarımızın önerileri olacaktır. Ama doğru olanın dilbilgisi kuralına uygun olması açısından 'Hacı Bektaş Veli' olmasıdır. Ama tabii bu konu komisyonun takdiridir. İsabetli bir tercih olmuş. Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu'nun erbabı olarak vasıflandıran 4 büyük kişiden birisidir. Hükümet olarak, bakanlık olarak bu öneriye olumlu bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU, HAKKIN İADESİDİR"

Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının "Tillo" olarak değiştirilmesini öngören kanun teklifiyle ilgili de konuşan Bakan Avcı, "Bu isim kağıt üzerinde kalmıştı. Halk arasında Tillo olarak kullanılmaya devam ediliyordu. Dolayısıyla bu, hakkın iadesidir. Bölge halkının da talebi olduğunu biliyoruz. O bakımdan da bu değişiklik önergesine de olumlu bakıyoruz" dedi.