Derinkuyu Ak Parti İlçe Başkanı Halil Aksüt 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda Engellerimizin artık hayatımıza engel olmaması gerektiğini, engelli vatandaşlarımızın da bizler gibi yaşama, çalışma haklarının olduğunu engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

AKSÜT, Kimse bilerek ve isteyerek engelli olamayacağı gibi her normal insanın da bir engelli adayı olabileceğini unutmamak lazımdır. Engellilerimiz  sokaklarda yürüyebilmeli kamu kurum ve kuruluşlarına rahatça girip çıkabilmeli sosyal yaşamda daha aktif bir rol alabilmelidir. Sosyal bir devletin bir görevi olarak engelli vatandaşlarımızı hayata hazırlamalı onlara iş alanları açmalı, onların da yaşayabilecekleri, çalışabilecekleri ortamları oluşturmalıyız. Hükümetimiz döneminde bu yönde birçok çalışmalar yapılmış kamu alanında engelli vatandaşlarımız için alanlar oluşturulmuştur. Toplumun yaklaşık %14’ünün engelli olduğu tahmin edilen yurdumuzda hükûmetimiz engelli kardeşlerimizin haklarını koruyan kararlar almış.11 yıllık dönemde hükûmetimiz bu alanda güzel ve hayırlı hizmetlere imza atmıştır. İlk kez engelliler kanunu çıkartmak  hükümetimize nasip olmuştur. 2010 yılında engellilik alanında ki bu olumlu gelişmeler anayasaya taşınmış özel ve kamu kurum ve kuruluşlarında büyük bir istihdam oluşturulmuş bunun yanında engelli vatandaşlarımız için geliştirilen evde sağlık hizmetleri geliştirilmiş, eğitim bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin hizmet standartları yükseltilmiştir. Ama bu çalışmalar tabii ki yeterli değildir. Milletimizde bir farkındalık oluşturmak ve içimizde, her an her yerde engelli vatandaşlarımızın olduğu gerçeğini bilmemiz gerekmektedir.

Çağdaş, gelişmiş bir ülke olmanın en başta gelen yolu her bireye eşit fırsat ve imkânlar sunmaktan geçmektedir. Bunun yolu da hiç şüphesiz engelli vatandaşlarımızı hayata kazandırmaktan, onları üretken bireyler olarak topluma katmaktan geçmektedir. Bu anlayışla sosyal devletin gereği olarak engelli vatandaşlarımıza daha fazla fırsat ve imkân sunmamız gerektiğini unutmamalıyız.

Dünya engelliler gününde engelli vatandaşlarımızı bir engelli olarak görmediğimizi ifade eder en samimi duygularımla selamlarım. Nice engelsiz, güzel günlere inşallah.

 

 

 

                                                                             AK PARTİ DERİNKUYU İLCE BAŞKANI 

                                                                                                         HALİL  AKSÜT