Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 02.05.2013 tarihinde Gençlik Spor Merkezinin organizasyonuyla düzenlediği Ankara gezisi öğrencilerimizin güzel bir gün geçirmelerine vesile oldu.

Okul müdürümüz Yılmaz CEYLAN, öğretmenlerimizden Gülderen TAŞÖNÜ , Tuğba Esma ÖNAL ve 10,11 ve 12 sınıflardan 45 kız öğrenciyle düzenlediğimiz gezi kültürel ve sosyal açıdan yaşantı zenginliği kazandırdı.

Gezi planı doğrultusunda ilk önce Tuz Gölü kenarında kahvaltı yapıldı. Ankara’ya ulaşıldığında Cuma namazı için Ankara Diyanet Vakfı Cami tercih edildi.Cuma namazı çıkışında Sayın okul müdürümüz Yılmaz CEYLAN dış işleri bakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU,Diyanet işleri başkanı Sayın Mehmet Ali GÖRMEZ ve Umman dış işleri bakanı Alawi ile okulumuz için bir görüşme tertip etti. Sayın Ahmet DAVUTOĞLU okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle sohbet ederek Nevşehir ve okulumuz hakkında bilgi aldı.

Gezi planı doğrultusunda TBMM ye geçildi. Burada genel kurul ziyareti yapılarak meclisin iç yapısı hakkında görevlilerden bilgiler alındı. Genel kurul ve meclisin diğer birimlerinin ziyareti sonrasında Nevşehir Milletvekili Sayın Ebubekir GİZKİGİDER Okulumuzu odasına kabul ederek öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Meclis ziyaretinden sonra Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi. Burada Mustafa Kemal ATATÜRK ün kabri ziyaret edildi ve müzesi gezildi. Okulumuz idareci ve öğrencileri Aslanlı yolda yürüdükten sonra askerlerin nöbet değişimlerini de seyrederek oradan ayrıldılar.

Öğrencilerimizle stres atmak amacıyla akşama doğru gençlik parkına düzenlenen gezi renkli görüntülere sahne oldu. Öğretmen ve öğrencilerimiz lunaparkta  eğlendiler, yorgunluklarını da dinlenme mekanlarında attılar.

Son durak olarak Mogan Gölü kenarına gelen Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi burada da akşam yemeğini yiyerek dönüş yoluna koyuldu.

Öğrencilerimiz geziden çok memnun kaldıklarını kendileri için bunun sosyal ve kültürel açıdan çok verimli olduğunu  bunun tekrarının yapılmasını istediklerini okul müdürümüz Sayın Yılmaz CEYLAN ‘a bildirdiler.

Bu büyük organizasyuonu başarıyla gerçekleştiren Derinkuyu  Anadolu İmam Hatip lisesi Okul Müdürümüz Yılmaz CEYLAN´a teşekkür ediyoruz