Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve Kaymakam Mithat Can Kutluca’nın başkanlık yaptığı toplantıda Fasulye Festivali kararı çıktı.

 

Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda “Hayat boyu öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı yapıldı.

Toplantıda ilçe çiftçilerinin eğitim durumları ve sorunlarının yanı sıra halkın eğitim düzeyi de ele alındı. Hayat boyu öğrenmede kurumların desteğiyle her alanda birlikte hareket etmek bu toplantının amacıdır denildi.

Yapılan konuşmalarda; küçük çiftçilerin kalmadığı ve çiftçilerin birlik olarak şirketleşme yoluna gitmeleri gerektiği belirtildi. Kaymakam Mithat Can Kutluca, “Bu sezon çiftçilerin bilinçlenmesi için bir çalışma yapmalıyız” dedi. Kutluca, çiftçinin aracıdan kurtarılması gerektiğini belirterek, İlçede yetiştirilen fasulye para ettiğinde çiftçiden çok aracı kazanıyor. Amacımız çiftçiyi aracıdan kurtarmak veya çiftçinin daha çok kazanmasını sağlamaktır. Geçen yıl Kuru fasulye Festival yaptık. Derinkuyu fasulyesini Kırgızistan’da dahi gündeme getirdik. Tanıtımını yaptık. Ülkemizde de tanıtmaya çalıştık. Derinkuyu fasulyesini yine tanıtmaya çalışalım. Derinkuyu fasulye festivalini tekrar yapalım. Festival 3. yılını doldurduğunda Başbakanlık tanıtıma maddi destek veriyor. Bundan sonra yapılacak fasulye festivalleri daha kolay olur” dedi.

Toplantıya katılanların da Derinkuyu’da fasulye festivalinin 2.nin düzenlenmesine destek vermeleri üzerine Çarşamba günü Kaymakamlık Makamında kuru fasulye festivali üzerine toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıya Kaymakam Mithat Can Kutluca, Garnizon Komutanı Recep Urak, Belediye Başkan V.Hüdaverdi Yıldırım, Emniyet Amir Yardımcısı Komiser Mehmet Adanalı, Milli, Eğitim Müdürü Hakkı Şafak Özcan, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen, Halk Eğitim Müdür Mehmet Gündüz, okul müdürleri katıldı.