Derinkuyu İlçesi Doğala Köyü Geleneksel Ertaş Yaylası Şenliği düzenlendi.

 

     Ramazan Bayramının üçüncü günü Derinkuyu İlçesi Doğala Köyünde Köy muhtarlığı ile Köy Derneğince Geleneksel Ertaş Yaylası Şenliği düzenlendi.

 

     Şenlikte Köyün Küçük ve büyük ağası seçildi ayrıca Şepe yarışması düzenlendi. Ağalık yarışında;  Arif Çiftçibaşı Büyük Ağa, Ömer Bilgin de Küçük Ağa seçildi.Şepe yarışmasında Meral Öztürk 1., Yasemin Damgacı 2. ve Hatice Bilgin de üçüncü  seçildi. İyi şepe pişirip derece giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

 

     Şölene katılan Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar yaptığı konuşmada dernek yönetimini ve Doğala’nın bütün muhtarlarını kutladı. Başkan Çavdar, bu tür şenliklerin meşakkatli olduğunu belirterek köy muhtarlığı ve köy derneği yöneticilerine çalışmalarından dolayı tebrik ve teşekkür etti. Başkan Çavdar, “Özellikle dünyanın sıkıntıları olduğu bir dönemde Türkiye’nin dimdik ayaktadır. Devlet büyüklerimizin canla başla ülkemiz için çalıştığı şu günlerde birlik ve beraberliğimiz çok önemlidir” dedi. Doğala Köyü muhtar ve dernek yönetimi de Başkan Çavdara’a Ertaş Yaylası Şenliğine katılımından dolayı memnuniyetini dile getirdi ve teşekkür etti.

 

  Düzenlenen şenliğe Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıverdi, Ak Parti Derinkuyu İlçe Başkanı Halil Aksüt, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, İl Genel Meclis Üyeleri Serdal Pala, Hanifi Bostan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdür Mustafa Gemici, Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen, Çakıllı Köyü Dernek Başkanı Mehmet Çiftcibaşı, Suvermez Köyü Dernek Başkanı Erdoğan Yücel, Kamu Kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile komşu köy muhtarları, diğer davetliler ve vatandaşlar katıldılar.