Derinkuyu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilk olarak Derinkuyu Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Barış Turan’ın çelenk konmasıyla başladı.
Çelenk töreni sonrasında İlçe Kaymakamı Murat Öztürk, Belediye Başkanı Ahmet Balcı, İlçe Cumhuriyet Savcı Vekili Nevşehir Cumhuriyet Savcısı Abdullah Fatih Bildik, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Bşçvş. Sinan Günel, Emniyet Amiri Özhan Serim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Irmak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Barış Turan, İl Genel Meclis Üyeleri Serdal Pala, Hanifi Bostan, CHP İlçe Başkanı Z.Şener Taşkesen ve daire amirleri ile Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri Gençlik yürüyüşüne iştirak ettiler.
İlçe Stadındaki tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün önemine dair konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Barış Turan yaptı.
Daha sonra şiirler okundu, gösteri ve yarışmalar yapıldı. Törende İlçe Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi öğrencilerinin judo gösterileri büyük beğeni topladı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.