Derinkuyu İlçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim günü başladı.
İlk tören İlçe Kaymakamı Hasan Kurt ve Belediye Başkanı Ahmet Balcı’nı Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunmaları ile başladı. Tören saygı duruşu ile başladı ardından İstiklal Marşımız okundu.
Törene Kaymakam Hasan Kurt, Belediye Başkanı Ahmet Balcı, İlçe Jandarma Komutanı J.Kıd.Bçvş. Sinan Günel, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Sait Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Aksüt, CHP İlçe Başkanı Z.Şener Taşkesen İl Genel Meclis Üyesi Hanifi Bostan ile Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İlçe Kaymakamı Hasan Kurt’un makamında 29 Ekim Cumartesi günü saat 09.00 da ilçe protokolünün tebriklerini kabulü ile başladı. Daha sonra tören İlçe stadında devam etti. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Kaymakam Hasan Kurt ile Belediye Başkanı Ahmet Balcı halkın, öğrencilerin ve öğretmenlerin Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Daha sonra Kaymakam Hasan Kurt kürsüye gelerek Cumhuriyet ve 15 Temmuz darbe kalkışmasına dair konuşma yaptı.Kaymakam Kurt konuşmasında, “Cumhuriyet Milletimizin hakimiyetidir. Milletin belirleyiciliğidir. Aynı zamanda da  dinimizde de karşılığı bulmuştur. Cumhuriyet iadaresi hem bizim dinimize hem de karakterimize en uygun idaredir” dedi.
Kürsüye gelen öğrencileri şiirler okudular, günün mana ve önemine dair konuşmalar yaptılar. Yapılan koşu yarışı ile çeşitli yarışmalarda başarılı olan öğrencilere Kaymakam Hasan Kurt, Belediye Başkanı Ahmet Balcı, İlçe Jandarma Komutanı J.Kıd.Bçvş. Sinan Günel ve Milli Eğititm Müdür Hacı Dündar şilt ve kupa ve ödülleri verdileri.
Cumhuriyet Bayramı okulların resmi geçit töreni ile sona erdi.