Derinkuyu’da Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kapsamında Konferans düzenlendi.

Düzenlenen programda, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker tarafından bir konferans verildi. Konferansta Peygamber Efendimiz (SAV)’in “Din Samimiyettir” buyruğu çerçevesinde Müslümanların Allah’a, Kur’an’a, Peygamberine, Müslüman idarecilere ve tüm Müslümanlara karşı samimi ve dürüst olmalarının üzerinde duruldu. Konferans akabinde İlçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca tarafından günün anısına Prof. Dr. Orhan Çeker’e  plaket takdim edildi.

 Program kapsamında Ortaokul, lise ve Kur’an kursu öğrencileri arasında yapılan mektup yazma ve bilgi yarışmalarında dereceye girenlere de ödülleri Kaymakam Kutluca  ve Prof. Çeker hoca tarafından verildi.

Ayrıca bayan Kur’an Kursu öğrencilerinin organize ettiği ve İl Müftülüğü vaizi Gülşen Yeni’nin konuşmacı olarak katıldığı programa katılım oldukça yüksek oldu. Bayanlara yönelik olarak düzenlenen bu program Merkez Fatih Caminde yapıldı ve program akabinde katılımcı hanımlara  Kutlu Doğum yemeği ikram edildi. Yemeğin akabinde öğle namazı cemaatle eda edildikten sonra program sona erdi.

Aynı gün yapılan ve Merkez Cumhuriyet Cami önünde saat 12.00’de başlayan kutlu doğum yemeği öncesinde İlçe Müftüsü Ramazan GÖKMEN kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Dinin Samimiyet ve ihlas üzerine bina edildiğini vurguladı. Ayrıca yine aynı gün, Belediye Düğün Salonunda İlçe Müftülüğümüz ve Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle Kan Bağışı kampanyası düzenlendi.