Kutluca Gidiyor mu?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde göreve başladığı günden bu yana gözlerin üstünde olduğu İlçe Kaymakamı nihayet ilçenin yıllardır süren kaymakam sıkıntısına çare olmuş görünüyor. Ancak, Kaymakam Kutluca’nın ilçeden ayrılması gündemde.

Kendisinden önceki dönemde yıllarca kısa süreli, hatta bir yılını bile doldurmayan ilçe kaymakamları ile idare edilen Derinkuyu ilçesi artık bu kötü talihini yenmiş görünüyor.

1 Yılı aşkın bir süredir başarılı bir şekilde Derinkuyu ilçe kaymakamlığını sürdüren Derinkuyu ilçe kaymakamı Mithat Can Kutluca, edinilen bilgilere göre Bir kaç aya kadar ataması olması bekleniyor...

İlçe halkının da uzun yıllar feryatlarına neden olan Derinkuyu ilçesindeki kaymakam sorunu nihayet Kutluca ile çözülmüş görünüyor.

İlçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Kırıkkale doğumlu olup ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne girmeye hak kazandı. Bölümünü yüksek onur derecesiyle ikinci olarak tamamladıktan sonra 2008 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine Niğde Kaymakam Adayı olarak intisap etti.

Sırasıyla Konya Altınekin ve Niğde Çamardı İlçelerinde vekaleten Kaymakamlık yapan Kutluca, 2010-2011 yılları arasında A.B.D de University of South Corolina da Public Manegemant and Leadership programı başarıyla tamamladı. Ankara da düzenlenen Kaymakamlık kursunu üstün başarı ve ikincilik derecesiyle tamamlayan Kutluca, tercihen ve asaleten Nevşehir Derinkuyu Kaymakamlığına atandı. Halen bu görevi yürütmekte olan Kutluca Ferda Didem hanım ile evli olup, çok iyi derecede İngilizce biliyor.