Derinkuyu İlçe Emniyet Amirliği, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. maddesi ile bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. Maddesinde yer alan İl ve İlçelerde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhı, kamu düzenini ve genel asayişi bozmayacak ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak şekilde ve kanunun 22. maddesinin birinci fıkrasında sayılan sınırlamalara uyulması kaydıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri ile güzergâhın geçeceği il ve ilçe Belediye Başkanlarının, en çok üyeye sahip üç sendikanın ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının il ve ilçe temsilcilerinin yazılı görüşleri alınarak, her yıl gerektiğinde mahallin en büyük mülki amiri tarafından belirliyor.
İl ve ilçenin büyüklüğü gelişmişliği ve yerleşim özellikleri dikkate alınarak birden fazla toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhı belirlendi.
Belirlenen toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhı yerel gazeteler ile Valilik ve Kaymakamlık internet sitelerinden ilan edilerek, halka duyuruldu. Ayrıca, kuvvet talep edilecek askeri birlik komutanlığına da bilgi verildi.
Toplantı ve göstere yürüyüşleri yer ve güzergâhı hakkında sonradan yapılacak değişiklikler de aynı yöntemle yapılıyor. Bu değişiklikler duyurudan 15 gün sonra geçerli hale geliyor.
Birden fazla toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhının belirlendiği il ve ilçelerde düzenleme kurulu, kamu düzenini ve genel asayişi bozmayacak ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak şekilde belirlenen yer ve güzergâhlardan birisini tercih edebilir.
Bu bağlamda Derinkuyu İlçe Merkezine ait 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları hakkında ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli yazışmalar yapılmış ve kurum ve kuruluşlardan alınan cevabi yazılarda; mevcut olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri alan ve güzergahlarında herhangi bir değişikliğin ön görülmediği ve ilçe için yeterliği olduğu şeklinde görüşler bildirilerek, Kaymakamlık Makamının olurlarıyla aşağıda belirtildiği şekilde güncelleştirildi.
Buna Göre; 1 Nolu Açık Hava Toplantısı Yerinin; Baş Mahalle hudutları içerisinde bulunan merkez caminin batısındaki boş alan Açık Hava Mitingi Alanı olduğu, 1 Nolu Gösteri Yürüyüşün Toplanma Yeri: İlçe Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren İş Bankasının batısındaki Atatürk Caddesi ve caddenin batısındaki boş alanın olduğu kararlaştırıldı.