Derinkuyu’da Trafik Dedektifleri Eğitimlerine başladı.

31 Temmuz 2012 tarihinde Sayın Başbakanımız tarafından imzalanarak yürürlüğe giren “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları olan Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ile Uluslararası Polis Birliği Başkanlığı (IPA)’nın işbirliği ve OPET’in desteğiyle (3-17) yaş gurubundaki çocuklara yönelik “Çocuklar İçin Trafik Eğitimi-Trafik Dedektifleri-Projesi” kapsamında daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla Derinkuyu İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğince halen İlçemizde ilk, orta ve Lise düzeyindeki öğrencilerimize yönelik Trafik Güvenliği konusunda eğitim seminerleri düzenlenmektedir.

Gerçekleştirilen eğitimler ile çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımlarını amaçlayan proje, interaktif bir biçimde sürdürülüyor. Eğitim içeriğine uygun olarak sorumluluk verilen çocuklar, örnek olaylarda rol alarak trafik kurallarını öğreniyor.

Trafik Dedektifleri Projesi ile üç yaşından başlayarak geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefliyoruz.

Proje kapsamında ayrıca; trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor.