DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, dernek yöneticileri ile birlikte Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı'yı makamında ziyaret etti. 

Dersiad Şube Başkanı Ercan CİVELEK daha önce ziyaretimize gelip bizi onurlandıran Aykut Satırlı'ya iadeyi ziyarette bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. 


Ziyarette konuşan DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, ormanların bir ülkenin akciğeri olduğunu belirterek, "Türkiye'de orman alanları yüzde 25'lerde. Hedef, yüzde 30 olduğunu öğrendik. Nevşehir'de ise özellikle son yıllarda bu bağlamda önemli gelişmelerin yaşandığını görmek bizleri mutlu ediyor ama yinede Bu oran düşüktür. İnşallah siz değerli Müdürümüzün katkılarıyla bu oran kısa sürede daha da artacağından şüphemiz yok" ifadelerini kullandı. 

"Bir kimse bir ağaç diker de o ağaç yetişip olgunlaşırsa, Allahü Teala o ağaç sebebiyle o kimse için cennette bir ağaç diktirir." (Hadis-i Şerif, Kenzü'l-Ummal) 

Başkan Civelek; Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular : " Ağaç diken müslümana muhakkak o ağaçtan yenilen meyve onun için sadaka olur, o ağaçtan çalınan meyvede onun için sadaka olur. Vahşi hayvanların yediği de o kimse hesabına bir sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Her insanın ondan yiyip eksilttiği meyve de onu diken müslüman için bir sadakadır." "Ağaç diken herbir kimse için muhakkak Allahü Teala diktiği ağaçtan çıkan meyve kadar evir ve sevab takdir ve ihsan buyurur."


Fidan dikmenin yanı sıra bunları korumanın da önemli olduğuna dikkat çeken Civelek, ormanların doğal güzellikler yanı sıra yaşam için de önemli olduğuna değindi. 

Nevşehir de Ağaçlandırma ve Erozyon kontrolünde önemli mesafeler kat edildiğini belirten Orman İşletme Müdürü Satırlı, DERSİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Satırlı;” Orman ve Yeşilin yaşam alanımızdaki öneminden ve Nevşehir'deki yeşil alanın yetersizliğinden bahsederek orman ve yeşillendirmeye ilk önce okul bahçelerinden başlanmalıdır. Nevşehir'deki  yaklaşık yüz bin nüfus düşünülürse kişi başına neredeyse hiç yeşil alan düşmediğini de üzülerek belirtti ve ormanlarımıza sahip çıkılmasını” söyledi.

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğraf ile son buldu.