Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından 8 Eylül 2014 Pazar günü yayınlanan personel alım ilanı ile bünyesinde çalışacak 26 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 53 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alacağını duyurdu.
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alımı için adayların seçiminde; Hava Trafik Kontrol adayları için geliştirilmiş, bilgisayar destekli seçme sınavı veya Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşnı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav yapacak.
 
DHMİ Personel alımı için başvurular 10 Eylül 2014 tarihinde başlayacak ve 10 Ekim 2014tarihinde sona erecek. Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı için detaylı bilgiye aşağıda bulunan ilan metninden ulaşabilirsiniz. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi DHMİ Personel Alım İlanı