İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin basın açıklaması yaptı.
Türkiye Kam-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, “Devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için, yanı başımızda belli odaklarca desteklenerek büyütülen ve askeri bir güç haline getirilmek istenilen terör örgütünün bertaraf edilmesi maksadıyla Türk Ordusunun Afrin’de başlattığı harekatın hayırlı olmasını dileriz. Yürekten inanıyoruz ki bu harekatla; Türk milletinin ve Devletinin bölgedeki varlığına kast eden terör örgütlerine ve on binlerce kilometre öteden gelerek yaşamakta olduğumuz topraklarımıza fiili müdahalede bulunup, kendince yeni bir düzen kurmak, Türk milletine ayar vermek, hesap sormak ve bedel ödetmek gibi bir gaflete kapılan sözüm ona büyük devletlere Türk’ün iradesini, kararlılığını ve gücünü bir kere daha göstereceğiz. Kim ne derse desin 21. asır Türk asrı olacak, bölgede mazlumların gözyaşları dinecek, zalimler kaçacak delik arayacaktır. Gün bu gündür; büyük yürüyüş başlamıştır. Önce Afrin daha sonra Münbiç terörden temizlenecek, teröristlerin kökü kazınıncaya dek bu mücadele sürecektir. Türk Ordusu, Yüce Allah’ın Nisa Suresi 75. ayetinde “Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: ‘Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder’ diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?” buyruğu üzerine hem sınırlarımız içinde yaşayan milyonların bekası için hem de sınırlarımız dışındaki milyonların çığlıkları üzerine akan gözyaşlarını dindirmek için bölgeye gitmiştir. Türkiye Kamu-Sen ailesi bütün varlığıyla, ruhuyla ve dualarıyla Mehmetçiğin yanındadır. Yüce Rabbimizden dileğimiz, hiçbir Mehmetçiğimizin burnu dahi kanamadan bu millete yeni bir zafer daha bahşetmesi, bölgemizi kan gölüne çeviren, insanları evlerinden yurtlarından eden zalimler karşısında Türk askerini daima muzaffer kılması yönündedir. Allah muvaffak eylesin.
Dedesi Atla Gider, Torunu Tankla!
Fırtınaklar Dursun Yana Yol Ver Türk’ün Bayrağına!!
Ölüme; Düğüne gider gibi giden bir ordu.
Düğün alayı uğurlar gibi askerini uğurlayan bir millet.
Allah’ım bu imanımızı Muzaffer kıl.
Böyle bir milletin mensubu olduğum için sana sonsuz hamdolsun
Savaşı Toy eyleyip
Aslan gibi kükreyip
Vur Allah aşkına
Vur Şehitler Aşkına,
Vur bayrak aşkına,
Vur dönsünler şaşkına vur…!
Afrin’de operasyon yapan Türk Askerlerimize yardım eyle Ya Rabbi. Dualarımız yiğitlerimize, dün olduğu gibi bu günde yarın da Devletimizin ve Ordumuzun her an yanındayız” açıklamalarında bulundu.
Yapılan basın açıklaması sonunda Sağlık Çalışanları ve Hastaneye tedavi için gelen vatandaşlarında katılımı ile Türk Diyanet-Sen Temsilcisi Kadir Gök kahraman Türk Askerlerimiz için dua etti.