Dezavantajlı Gruplara Meslek Edindirme Kursları Planlaması  

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yıllardır Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği ile birlikte bilgisayar ve rapido kursları düzenleyen Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü önümüzdeki aylarda toplumda dezavantajlı gruplar olarak adlandırılan gruplara yönelik meslek edindirme kursları düzenlemeyi planlıyor.

Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, Nevşehir’de Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği ile birlikte düzenlenen bilgisayar ve rapido kurslarının son derece faydalı olduğuna dikkat çekerken, il müdürlüğü olarak önümüzdeki aylarda ilimizdeki dezavantajlı gruplara yönelik meslek edindirme kursları düzenlemeyi de planladıklarına değindi.

Kendisinin de bir özürlü yakını olması dolayısıyla özürlülerin topluma adapte edilmesinde ve meslek edinmelerine yardımcı olmalarının sağlanmasına büyük önem verdiğini dile getiren Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, “Ben kendimde bir özürlü yakınıyım. Bu insanların topluma kazandırılması, meslek sahibi olmaları hayatlarını idame ettirmeleri açısından çok önemli. Yıllardır düzenlediğimiz kursların çok faydalı olduğuna inanıyorum. Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü olarak kendi bütçemizden ayıracağımız bir ödenekle önümüzdeki günlerde bu tür insanlarımıza meslek edindirme kursları düzenlemeyi planlanıyoruz. Muhtemelen bu planlamamızı da ilimizdeki çeşitli derneklerimizle işbirliği yaparak yapacağız” açıklamalarında bulundu.