Ulaştırma Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yücel Aydın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) ile havayolu şirketlerinin farklı kurumlar olduğunu belirterek havayolu şirketlerinden kaynaklanan sorunların DHMİ personeline mal edilmesinin doğru olmadığını ifade etti.

 

Türkiye'nin en büyük sekizinci havalimanı konumundaki Nevşehir Kapadokya Havalimanı ile ilgili son zamanlarda çıkan haberler üzerine açıklama yapan Ulaştırma Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yücel Aydın, iddiaların gerçek dışı ve mesnetsiz olduğunu belirterek, Havacılık ve Havalimanı işletmeciliği konusunda bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından servis edilen bu haberlerin personeli ve kurumu yıprattığını söyledi.

 

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na, otobüs terminali benzetmesi yapan şahısların Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) ile havayolu şirketlerinin görevlerinin ayrımını yapamadıklarını belirten Aydın, kurumların görevlerini şu şekilde sıraladı; “Ulusal ve Uluslararası Sivil Havacılık mevzuatları konusunda bilgi sahibi olmadan havayolu şirketlerinin eksiklikleri ve problemleri Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne yüklenmektedir. Havayolunu kullanan yolcuların, Havalimanına girdiği andan itibaren Check-In, kapı ve salon yönlendirilmesi ve boarding gibi işlemleri Havayolu şirketi görevlileri tarafından yapılmaktadır. Ayrıca yolcular aprona çıktıktan sonra, uçuş yapacakları uçağa, ilgili Havayolu şirketi ve Yer Hizmet Kuruluşu tarafından yönlendirilmektedir.”

 

GÜVENLİK MEMURLARIMIZIN ASLİ VAZİFESİ HAVACILIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKTIR

 

Havayolu şirketinin yanlış yolcu eşleştirmesinin, Hava Yolu Şirketlerinin sorumluluğunda olduğunun altını çizen Aydın,”Havalimanı Güvenlik Memurlarımızın asli vazifesi ulusal ve uluslararası mevzuatlarla belirlenen havacılık güvenliğini sağlamaktır. Havalimanlarında hangi salonların kullanılacağı, hangi kapılardan yolcu giriş ve çıkışı yapılacağı ilgili yönetmelik ve mevzuatlarla belirtilmiştir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Güvenlik Memurlarının yolcuları uçağa yönlendirme gibi bir vazifesi yoktur. Güvenlik Memurlarımız yalnızca yolcularımızın yardım istemesi durumunda yoğunluğa göre iyi niyetli olarak yardımcı olmaya çalışmaktadır. “dedi.

Kaynak:Derinkuyu Haber