Nevşehir'de sıcaklıklarının 0'ın altına düşmesi nedeniyle gizli buzlanmalar oluşuyor. Nevşehir'de sabah ve akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle yollar yer yer buz tutarken, gizli buzlanma sebebiyle bazı sürücüler de zor anlar yaşadı.

Gün içerisinde Acıgöl, Avanos ,Ürgüp ve Derinkuyu karayolunda gizli buzlanma sebebiyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. En son Ürgüp Aksular da bir minibüs aşırı buzlanmadan dolayı kayarak şarampol'e düştü.  Ayrıca bir okul servisi ve bir araçta yolda kaldı.

Nevşehir Niğde Yolunda Ulaşım Durma Noktasında...
Yoğun Rüzgar Ve tipi Nedeniyle Çardak Kaymaklı Yolunda Kayan Tır Yolu Ulaşıma Kapattı..!! Öte yandan Avanos - Nevşehir karayolunda da bir tırın yolda kalması sonucu ulaşım güçlükle sağlanıyor.  Yoğun tipi nedeniyle Yolda uzun kuyruk oluştuğu söyleniyor.


Yollarda Gizli Buzlanmaya Dikkat...!
Nevşehir ve bazı ilçelerinde özellikle Sabah ve akşam saatlerinde yollarda gizli buzlanma olabileceğini ve araç kontrolünün zorlaşacağı nedeniyle sürücülere uyarı!

Sürücüler, karayollarındaki gizli buzlanmalara karşı uyarıldı. Trafikte büyük tehlikelere neden olan gizli buzlanmaya dikkat çeken yetkililer, “Yollardaki bazı kritik noktalarda görülen gizli buzlanma kazalara davetiye çıkarıyor.” uyarısında bulundular. Özellikle Acıgöl, Ürgüp ve Derinkuyu karayolu çevresinde özellikle sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde görülen gizli buzlanmanın birçok kazaya neden olduğu bilgisi verildi. Bu bölgelerde sürücülerin çok dikkatli olması istendi

Gizli buzlanmanın olduğu bölgelerde tuzlama çalışmaları yapıldığını belirten yetkililer “Yan rüzgârları çok fazla alan yerler, gizli buzlanma riski en yüksek yerlerdir.” diye konuştular.




FOTO:Batuhan Cetiner