Nevşehir'de Son günlerde çocuk ve bayanlara yönelik taciz olaylarında artış yaşanıyor. 
Nevşehir’de gözü dönmüş kendini bilmez bazı sapıkların özellikle tek başına veya bir kaç arkadaşı ile birlikte park yada bahçelerde oturan yolda yürüyen, veya otobüse binen bayanlara sözlü yada fiili olarak tacizde bulunulduğu yönünde bilgiler geliyor.

Okullların tatil olması ile birlikte çocuklarımız park bahçe spor alanlarında yada arkadaş çevrelerinde takipsiz başı boş bırakıldığında başına bir çok tehlike gelebilir.

Özellikle kendini korumayacak küçük yaşlardaki savunmasız çocukların sokağın karanlıklarında kendi hallerine ve kendi kaderine bırakılması bu tür taciz olayları için en çok yaşanan olayların kahramanaları olabiliyorlar.

Dikkat! Tacizciler aramızda geziyor! Polis Tacizci arıyor...

Gözü dönmüş sapıklar Ramazan ayıda dinlemeyip taciz olayını sürdürüyorlar. İşte Son olarak Nevşehir Merkez’de Esentepe Mahallesi’nde bulunan şelale bulunan parkta bir bayan 30 yaşındaki bir erkek tarafından taciz edildiği gerekçesiyle polis ekiplerine başvurdu.Polis, alınan eşkâl doğrultusunda bu şahsı yakalamak için çalışma yürütüyor.

Bayanların bu tür taviz olaylarına karşı dikkatli olmaları isteniyor.

Öte Yandan Nevşehir Emniyetine bağlı polis ekiplerince ,Hakkında 7,5 yıl hapis cezası bulunan ve alı koyma suçlarından aranan bir şahsı yakalanılarak Ceza Evine gönderildi.

Çocuklarımıza Dikkat Tacizciler aramızda geziyor!

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nden Prof. Dr. Fatih Yavuz, 1200 cinsel istismar mağduru arasında yapılan araştırmayı tamamladı... Yapılan araştırmada korkunç sonuçlar ortaya çıktı.

MUHAFAZAKAR BÖLGELER

Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Fatih Yavuz, cinsel istismar mağdurlarına 2 yıl sonraya verilen randevularla ilgili olarak şunları söyledi: 'Her yıl cinsel suçlarla ilgili adliyelere yansıyan davaların toplamı 13-18 bin arasında değişiyor. Gerçek sayı tabi ki bu değil. Bu sayıyı 20'yle çarptığınız zaman gerçek sayıya ulaşıyorsunuz. Bu sayı 336 bini buluyor. Deneyimlerimizden hareketle; kapalı ve muhafazakar bölgelerde daha çok cinsel saldırı yaşanıyor' dedi.

SEMPOZYUMDA DNA BANKASI TARTIŞILACAK

BUGÜN yapılacak oturumun en ilginç konusu ise DNA Bankası olacak. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersi Abacı Kalfoğlu, 2006'da kurulması planlanan ancak bir kesim tarafından insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle askıya alınan DNA bankaları bu toplantıyla birlikte tekrar gündeme geleceğini söyledi. Kalfoğlu, özellikle cinsel suçlarda faili meçhul olayların DNA bankalarını sayesinde kolayca aydınlanacağını söyledi.

Prof. Kalfoğlu 'Banka bünyesinde kayıtlı DNA profillerinden, bir soruşturma veya kovuşturmada gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi veya kimlik tespiti için faydalanılabilecek' dedi.

İşte araştırmadan çarpıcı sonuçlar

MAĞDUR PROFİLİ

- Erişkin kadın: % 35-40

- Çocuk: % 50

- Erişkin erkek: % 5

- Zihinsel engelli: % 3

- Yaşlı: % 1-3

SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ YER

- Issız ve karanlık bir yer: % 10

- Saldırgan ya da mağdurun evi: % 60

- Bir başka ev: % 20

- Diğer kapalı yerler: % 20

ZORLAMA TÜRÜ

- Fiziksel şiddet: % 50

- Tehdit ve korkutma: % 20 - 50

- Hile - kandırma: % 20

SALDIRGAN PROFİLİ

- Kadınlara yönelik: % 75'i tanıdık

- Çocuklara yönelik:% 90'ı tanıdık.

- En küçük mağdur: 1 yaşında

- En yaşlısı : 78 yaşında kadın

CİNSEL SUÇLARIN ORTAYA ÇIKMAMA NEDENLERİ

- Toplumun olumsuz yaklaşımı

- İddiasının ciddiye alınmayacağı korkusu

- Saldırganın cezalandırılmayacağı korkusu

- Saldırganı zor durumda bırakmamak

- Saldırganın misilleme korkusu