Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Avanos'ta dilenci sayısında ve kapı kapı dolaşarak "Yardım Toplama" adı altında para toplayan kişilerin sayısında artış oldu. Dilencilik olarak tapir edilen toplayıcılardan vatandaşlar bıkmış durumda. Bu konuda vatandaşlarımızın yardım yapmama konusunda kararlı davranmaları gerekiyor zira verilen her para yardımı bu kişilerin giderek artmasına ve ısrarlı davranışlarda bulunmasına neden oluyor.

Haklarında kanuni işlem yapılan dilenciler bile bir hafta geçmeden tekrar ilçemizde para toplamaya çıkıyorlar. Bu durum kesilen cezaların yetersizliğinden değil dilencilere yardım yapan insanların kesilen cezadan daha fazla bu insanlara haksız kazanç sağlamaları olarak değerlendiriliyor.

Dilenciler bu durumu hiç sıkılmadan ve çekinmeden dile getiriyorlar. Siz istediğiniz kadar ceza kesin biz yine geliriz diyorlar. Bu nedenle vatandaşlarımızın dilencilere para vermemesi ve karşı çıkmaları çok önem arzediyor.

Belediye Zabıta ekiplerimizin müdahale ve cezai işlemlerine rağmen ısrarla ilçemizde dilenen dilenciler bu haftada toplanarak il dışına çıkartıldı. Özellikle pazaryerindeki vatandaşlara ve turistlere musallat olan dilenciler ısrarlı davranışlarıyla vatandaşları canından bezdiriyor. Belediye Zabıta ekiplerimiz duygu ve din istismarında bulunan dilencilere gereken cezai işlemleri yaparken vatandaşlarımızın kesinlikle yardım yapmamasını önemle vurguluyor.