NEVŞEHİR(MHA) 2014 Engelli Destek Programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunduğu “Engelliler Konusunda Öğretmen ve Din Görevlilerinin Farkındalığını Artırma” isimli projesi açılış toplantısı, İl Müftümüz Yakup Öztürk Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Kapadokya Gelişim Derneği Başkan Yardımcısı Bilal Altunbaş, ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve halkın katılımıyla Kapadokya Dedeman Otelde gerçekleşti.

Proje hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek “Bu proje, İlimizde tüm halka ulaşabilecek iki kurum olan Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nevşehir Müftülüğünün ortaklaşa çalışması ile gerçekleştirilecektir. Müdürlüğümüz ile Nevşehir Müftülüğü, engellilerle ilgili yapılacak farkındalık çalışmasını coğrafyamızın en ücra köşelerinde dahi hissettirecek potansiyele sahiptir.” Dedi.

İl müftüsü Yakup Öztürk ise “Din görevlileri ve köylerimizde görevli öğretmenler, insanların kolaylıkla ulaşıp derdini anlatabileceği halkın güvenini kazanmış meslek gurubu olarak diğer kamu görevlileri arasında farklı bir konuma sahiptir. Milli Eğitim Müdürlüğü ve  Müftülüğümüz arasında ortaklaşa ilk kez yapılacak bu kapsamda bir proje ile tüm köyler projeye dâhil edilerek Nevşehir’imizin tamamına ulaşma imkânı doğmuştur.” dedi ve katılımcıları selamlayarak sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından proje hakkında tanıtım sunusu yapıldı ve sunu ardından işbirliği protokolü imza töreni gerçekleşti. Verilen kokteylin ardından açılış toplantısı sona erdi.