Türkiye'nin en önemli Turizm haber portallarından TurizmGüncel, Türkiye'nin önde gelen turizm destinasyonlarının nabzını tuttu. Yapılan değerlendirmeler, genel olarak sezonun iyi gittiği yönünde. Fiyatlarda belli bir toparlanma olduğunu belirten turizmciler, esas kazancın ise 2019'da sağlanacağı görüşünde. İşte Kapadokya adına KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya Turizmi’nin 2018 - ilk 6 ayını TurizmGüncel'e değerlendirdi...

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler: KAHKAHA ATTIRMADI AMA TEBESSÜM ETTİRDİ

Kapadokya için 2018’in ilk yarısı eski (evet eski çünkü krizden ötürü sektör değiştirdi) bir acenteci abimizin deyimiyle ''kahkaha attırmadı ama yüzümüzde ufak bir tebessüm sağladı'' Ama tebessüm deyip geçmemek lazım; bu tebessüme cidden o kadar çok ihtiyacımız vardı ki zira 2015’in 2. yarısından beri Türkiye’de krizi turizm anlamında en derinine kadar hisseden ve en çok zarar gören bölge kesinlikle Kapadokya oldu. Bu kriz sürecinde bölgeyi ayakta tutan sadece 2 pazar vardı: İç pazar ve gurbetçiler.

''ÇİN, BREZİLYA V ARJANTİN HATIRI SAYILIR BİR YOĞUNLUĞA ULAŞTI''

2018 yılının ilk yarısında Çin Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere, Brezilya ve Arjantin’den gelen dostlarımız bölgede hatırı sayılır bir yoğunluğa sebep oldu. Hem yıldızlı oteller hem de bölgenin mistik havasını yansıtan kayadan oyma/mağara oteller ve sıcak hava balonları tatmin edici bir doluluk oranına sahip oldu. Satış rakamları anlamında bölgenin en iyi yılı olarak tabir edeceğimiz 2014’ün çok uzağında olmamıza rağmen, bu gidişat bize 2019 özellikle de 2020 için büyük umut verdi. 2018’in ikinci yarısında da başlayan yaz sezonu döneminde gurbetçilerimizi yine bölgemize ağırlamayı umut ediyoruz. Eylül - ekim gibi yılın sonuna kadar ise bir Uzakdoğulu hareketi olacağı görülüyor.

''AVRUPA VE KUZEY AMERİKALILAR DA GELİRSE...''

Gelecek yıllarda Kapadokya’nın lokomotifi olan Avrupalı ve Kuzey Amerikalı turistlerin tekrar bölgemize gelmeye karar vermesi durumunda yine güzel günlerin yakın olacağı kanaatindeyim. Ayrıca Türkiye’ye en çok turist gönderen Rusların bölgemize ilgisi de çok ciddi boyutlarda. Ancak tüm temaslarımıza rağmen Kapadokya-Antalya uçak seferlerinin ısrarla konulmaması bu pazarda olan ilerleyişimize sekte vuruyor.

Kaynak:http://turizmguncel.com/haber/turizmciler-anlatiyor-2018'i-yarilarken-sektorde-son-durum-ne-h34825.html