Nevsehir 350 Evler Mahallesi'ndeki bir telefon direğinde mahsur kalan kedinin sesinin duyan vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi. İftar saatleri olması nedeniyle İtfaiye'de biraz gecikme yaşanınca, kedinin miyavlamasına daha fazla rıza göstermeyen duyarlı bir mahalle sakini vatandaşımız uzun uğraşılar sonrasında kediyi indirdi.

Tırmandığı telefon direğinde yaklaşık 5 saat mahsur kalan kedi, duyarlı bir vatandaşımızın müdahalesi sırasında bir anda aşağıya atlayarak gözlerden kayboldu. 


Nevşehir 350 Evler mahallesi Gökkuşağı sokağı üzerindeki telefon direğinde mahsur kalan kedi, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Mahalle sakinlerinin uzun süren çabaları sonucu kedi, bulunduğu yerden bir türlü indirilemedi. Bunun üzerine duyarlı vatandaşımız, Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine bilgi vererek yorgun ve bitkin haldeki hayvanın kurtarılması için yardım edilmesini istedi.

İftar saatine çok yakın bir zaman olması nedeniyle İtfaiye'de biraz gecikme yaşanınca, kedinin miyavlamasına daha fazla rıza göstermeyen duyarlı bir mahalle sakini vatandaşımız uzun uğraşılar sonrasında kediyi direkten indirmeyi başardı.

Muhtemelen bir köpek tarafından kovalandığı için kedinin korkarak direğe tırmandığını belirten mahalle sakinleri, “Kaçıp korunmak için can havliyle oraya çıkmış ve bir türlü inemiyordu. Yaklaşık 5 saattir inemiyordu. Sağ olsun bir vatandaşımız hayvan severliğini gösterdi. Allah kendisinden razı olsun” dedi.