Discovery Channel, Dünyanın en büyük yeraltı şehrinde Nevşehir'de

Dünyanın en nitelikli belgesel TV  kanallarından Discovery  Channel ekibi, dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu  Nevşehir Kalesi civarında çekimler yaptı. Çekimler sırasında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Dünyanın en büyük yeraltı şehrinin nasıl ortaya çıktığını ve halen devam eden temizleme çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler aktardı.

Dünyanın önde gelen dokümanter film yönetmenlerinden de biri olan Glenn Swift’in yönetiminde Discovery  Channel’de önümüzdeki yıl yayınlanacak Silk Road(İpek Yolu)  isimli belgesel filmin çekimleri için Türkiye’de bulunan ekip, çekimlerini  Nevşehir’de devam ettirdi.

Nevşehir Kalesi ve çevresindeki 11 mahalleyi içerisine alan 450 bin metrekarelik bir bölgeyi kapsayan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak da belirlenen dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkartılması ve sonrasındaki gelişmeleri Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver aktardı.

 Yaklaşık 4 saat boyunca devam eden çekimlerde 4 kişilik Discovery Channel ekibi, bölgede halen devam eden temizleme çalışmalarına ilişkin olarak görüntüler kaydetti.